Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Interviul cu Putin realizat de Tucker Carlson va fi difuzat în mai puțin de 24 de ore. Anunțul făcut de comentatorul american, apropiat lui Trump

Prezentatorul american Tucker Carlson, ce este un apropiat al lui Donald Trump, a anunțat că va difuza interviul pe care l-a realizat cu președintele rus Vladimir Putin, în mai puțin de 24 de ore.

Interviul cu Putin va fi publicat, joi, la ora 18.00, ora Washingtonului (01.00, ora României, vineri, n.red), a precizat fostul prezentator de la postului american Fox News, pe contul său de Instagram.

Tucker Carlson este considerat ca fiind un apropiat al fostului președinte republican Donald Trump. Comentatorul american a mers recent la Moscova și s-a lăudat că este primul jurnalist occidental căruia Putin i-a acordat un interviu, de la declanșarea invaziei în Ucraina, în februarie 2022, conform agenției France Presse, citată de Agerpres.

În schimb, Kremlinul l-a contrazis pe Carlson, precizând că primește cereri pentru interviuri cu Vladimir Putin din partea presei occidentale.

Dar Tucker Carlson are o "poziţie care contrastează cu poziţia media tradiţionale anglo-saxone", a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Accesul de care beneficiază Carlson contrastează cu restricţiile impuse altor jurnalişti străini în Rusia, unde doi reporteri americani, Evan Gershkovich şi Alsu Kurmasheva, au fost arestaţi anul trecut şi se află în continuare în detenţie.

Știrea inițială:

Tucker Carlson, fost prezentator al postului american Fox News, a anunțat marți că se află la Moscova pentru a-i lua un interviu lui Vladimir Putin. Comentatorul, considerat a fi un apropiat al lui Donald Trump, va difuza discuția sa cu președintele Rusiei pentru a contracara ceea ce el a catalogat drept ”ședințe lingușitoare de încurajare” a Ucrainei din partea presei occidentale care relatează despre război, relatează The Guardian.

În ultima perioadă au existat tot mai multe speculații potrivit cărora Tucker Carlson s-a întâlnit la Moscova cu Vladimir Putin. Fostul prezentator al postului Fox News a motivat că publicul american trebuie să afle de la liderul de la Kremlin de ce a ordonat invadarea Ucrainei.

Tucker Carlson a fost acuzat că a devenit un instrument de propagandă a lui Vladimir Putin, pe care l-a apărat frecvent, în condițiile în care comentatorul a vizitat Teatrul Bolșoi. Mai mult, presa rusă l-a prezentat în termeni laudativi pe comentatorul american, descris drept o celebritate ”care prezintă adevărul”.

Într-un mesaj publicat pe profilul său de pe platforma X (fosta Twitter), Carlson a promovat interviul drept o oportunitate de a afla ”adevărul” despre războiul din Ucraina, în condițiile în care el susține, fără a oferi vreo dovadă, că presa occidentală prezintă o serie de minciuni.

"Cei mai mulți dintre americani nu au nicio idee de ce Putin a invadat Ucraina sau care sunt obiectivele sale acum", a declarat Carlson în videoclipul de patru minute înregistrat la Moscova și care urmează interviului, despre care spune că va fi publicat pe propriul său site și postat "necenzurat" de proprietarul X, Elon Musk, la o dată nespecificată.

"Nu i-ați auzit niciodată vocea. Asta este greșit. Americanii au dreptul să știe tot ce pot despre un război în care sunt implicați și avem dreptul să le spunem despre acest lucru.

În schimb, guvernele occidentale vor face cu siguranță tot posibilul să cenzureze acest videoclip. Le este teamă de informațiile pe care nu le pot controla", a adăugat el.

De ce a plecat Tucker Carlson de la Fox News

În martie 2023, jurnalistul Tucker Carlson a decis să despartă de postul de televiziune Fox News, unde prezenta o emisiune foarte urmărită de conservatorii din Statele Unite. Decizia a survenit în condițiile în care instituția media a ajuns la un acord pentru a plăti 787,5 milioane de dolari producătorului de aparate electronice de vot Dominion Voting Systems în cadrul unui proces de defăimare privind alegerile prezidențiale din 2020, după ce a recunoscut că a difuzat informații false. 

După plecarea de la Fox News, Tucker Carlson a început să realizeze emisiuni pe care le difuzează pe platforma X. Abordează, printre altele, speculații despre OZN-uri și subiecte cu tentă conspiraționistă. De asemenea, a vorbit despre personaje controversate, precum Russell Brand și Andrew Tate.

În perioada în care realiza o emisiune difuzată în prime time (ora de maximă audiență) la Fox News, Carlson a devenit cunoscut pentru limbajul extremist și intolerant, în special în legătură cu problema imigrației.

De altfel, Carlson l-a atacat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski și a dat de înțeles că numai el ar spune adevărul despre război.

”Populațiile din țările vorbitoare de limbă engleză par în mare parte inconștiente. Mijloacele lor media sunt corupte. Își mint cititorii și telespectatorii.

Interviurile pe care (Zelenski) le-a acordat în SUA nu sunt interviuri tradiționale, ci sesiuni de încurajare lingușitoare, concepute special pentru a amplifica cererile lui Zelenski ca SUA să se implice mai mult într-un război în Europa de Est și să plătească pentru el.

Acesta nu este jurnalism. Este propagandă guvernamentală de cea mai joasă speță", a adăugat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE