Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nouă materie în școli, la propunerea ministrului Sănătății. ”Trebuie inclusă în programul de pregătire”

Ministrul Alexandru Rafila propune ca disciplina ”Educație pentru Sănătate” să fie introdusă în școli. Medicul susține că printr-o astfel de măsură, România ar evolua din punct de vedere al indicatorilor stării de sănătate.

”De ani de zile militez pentru dezvoltarea educaţiei pentru sănătate în şcoli. Dacă vom găsi tot felul de pretexte ca să amânăm la nesfârşit introducerea «Educaţiei pentru sănătate» în şcoli, atunci vom avea o problemă foarte serioasă şi nu numai din punctul de vedere al înţelegerii beneficiilor vaccinării, ci şi din punct de vedere al prevenirii bolilor transmisibile şi netransmisibile.

«Educaţia pentru sănătate» dezvoltă deprinderi preventive sănătoase, care pot fi transmise şi de către copii sau adolescenţi părinţilor lor. Este un proces care, în decurs de câţiva ani, ar putea să schimbe faţa României din punct de vede al indicatorilor stării de sănătate şi nici nu costă foarte mult", a explicat ministrul Sănătății, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

Alexandru Rafila a afirmat că este dispus să lucreze împreună cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, la dezvoltarea acestei discipline.

”Mă aşez la masă oricând cu doamna ministru Deca să dezvoltăm această disciplină curriculară, care trebuie inclusă în programul de pregătire, adaptată fiecărei vârste, încât să dezvolte comportamente sănătoase preventive”, a mai menționat Alexandru Rafila.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE