Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Experiment Euronews: Prețul rechizitelor în 2023. Cât costă un ghiozdan complet echipat

În mai puțin de trei săptămâni va suna clopoțelul pentru începutul noului an școlar. Până atunci, hypermarketurile sunt pline de părinți și copii care cumpăre rechizite. Părinții spun că resimt scumpiri cu până la 10% față de aceeași perioadă a anului trecut. O echipă Euronews România a vrut să vadă cât trebuie să plătească un elev pentru un ghiozdan complet echipat.

Ana are 10 ani și a venit împreună cu tatăl ei la magazin să cumpere un stilou nou și caiete cu diferite personaje.  Spune că acasă are deja multe dintre rechizitele de care are nevoie.

Ana: ”Le pot refolosi și pe cele de anul trecut, dar unele sunt uzate și ar trebui să le mai schimbăm.”

Cât costă rechizitele?

Mulți dintre părinții pe care i-am întâlnit în magazin ne-au spus că au cumpărat deja majoritatea rechizitelor și că acum doar completează ghiozdanul pentru noul an școlar. Ei spun și că prețurile sunt mai mari față de anul trecut.

Am vrut să facem un  experiment și am pus în coșul de cumpărături tot ce este necesar pentru un ghiozdan complet. Penar, caiete, dar și alte accesorii utile pentru un elev. Doar penarul costă aproape 90 de lei, iar un stilou obișnuit ajunge la 40 de lei.  În final, toate rechizitele au costat aproape 500 de lei.

Cel mai ieftin ghiozdan din acest hypermarket costă 139 de lei și arată așa. Este simplu și fără înscrisuri. Există însă și variante mai piperate. Cel mai scump ghiozdan de aici este 349 de lei și este colorat, are diferite personaje. Este tip troler pentru a fi mai ușor de cărat de elevi.

În ultimii ani profesorii și învățătorii obișnuiesc să publice pe grupurile părinților liste cu rechizitele necesare pentru noul anul școlar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE