Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Microsoft se pregătește să lanseze ChatGPT 4. Inteligența artificială ar putea crea și clipuri video

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Microsoft se pregătește să lanseze o variantă actualizată a ChatGPT, chatbotul bazat pe inteligență artificială, conceput pentru a imita o conversație de tip uman pe baza indicațiilor utilizatorului. Reprezentanții companiei americane spun că GPT-4 ar putea fi lansat săptămâna viitoare, iar printre opțiuni s-ar putea număra capacitatea de a genera clipuri video pornind de la texte, relatează publicația Digitaltrends.

Informația a fost dezvăluită de Andreas Braun, directorul responsabil cu tehnologia (Chief Technology Officer) din cadrul Microsoft Germania.

„Vom lansa GPT-4 săptămâna viitoare. Vom dispune de modele multimodale ce vor oferi cu totul alte posibilități, de exemplu clipuri video”, a declarat Braun, potrivit sursei citate.

GPT-4 este tehnologia de bază a modelului lingvistic ce alimentează aplicații precum ChatGPT. În acest moment, ChatGPT generează răspunsuri doar sub formă de text, dar posibila actualizare a aplicației ar putea schimba toate acestea.

Cu toate acestea, ChatGPT nu va fi prima astfel de aplicație capabilă să genereze clipuri cu ajutorul inteligenței artificiale. În 2022, Meta, compania-mamă a Facebook, a lansat Make-A-Video, care realizează clipuri video pornind de la textele utilizatorilor. Astfel, noua variantă a ChatGPT ar putea avea astfel de opțiuni.

De asemenea, reprezentanții Microsoft au explicat că GPT-4 va fi "multimodal". Holger Kenn, director de strategie de afaceri la Microsoft Germania, a afirmat că acest lucru ar permite inteligenței artificiale să transpună textul unui utilizator în imagini, muzică și video.

Microsoft a dat un exemplu despre cum un call center ar putea folosi GPT-4 pentru a converti automat în text conversațiile telefonice dintre angajați și clienți, ceea ce ar scuti timp și efort.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE