Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inteligența artificială a fost folosită pentru a crea un nou tip de bere. Unde poate fi cumpărată băutura

O berărie din statul american Michigan a produs un nou sortiment bere de tip India Pale Ale (IPA) după o rețetă scrisă cu ajutorul inteligenței artificiale. Berarii americani spun că această tehnologie poate revoluționa inclusiv industria producătorilor de alcool, relatează Denver7.com.

Reprezentanții fabricii de bere Atwater spun că au folosit un chatbot ce are la bază inteligența artificială pentru a crea o rețetă pentru un nou tip de bere.

”Am cerut inteligenței artificiale să scrie pentru noi o rețetă de bere IPA și a fost capabilă să creeze o rețetă pe baza sistemului nostru de fabricare a berii; și a creat o bere concepută de inteligența artificială și fabricată de oameni", a declarat Joe Platt, managerul pentru controlul calității din cadrul Atwater, potrivit sursei citate.

Potrivit companiei, berea este un amestec de hamei Centennial, Citra și Amarillo, care produce arome tropicale și de citrice.

"De abia aștept ca toată lumea să încerce una dintre primele beri concepute cu ajutorul inteligenței artificiale. Tehnologia AI are potențial și poate revoluționa multe industrii, inclusiv cea a producătorilor de bere pe viitor", a declarat Platt.

Compania Atwater Brewery nu este prima fabrică de bere ce folosește inteligența arficială pentru a crea o nouă rețetă de bere. Berarii din cadrul Whistle Buoy Brewing Company au folosit Chat GPT pentru a crea berea "Robo Beer". De asemenea, producătorul de bere a precizat a folosit chatbotul pentru a crea ilustrația și descrierea sortimentului de bere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE