Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu o confirmă pe Gabriela Firea drept candidatul PSD la Primăria Capitalei: ”De astăzi, dansul în doi s-a terminat!”

Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, a confirmat că medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul Coaliției la Primăria Capitalei și că social-democrații vor merge la alegerile locale 2024 cu Gabriela Firea.

”Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă pentru bucureștenii condamnați de patru ani la frig, mizerie, poluare și trafic blocat care, în loc de soluții, aveau de ales acum doar între incompetență și circ!

Bucureștiul are nevoie de un om care știe administrație și este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraiște de Nicușor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, președintele organizației PSD București!

Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol, dar mai multe soluții la problemele zilnice cu care se confruntă. Îi mulțumesc domnului doctor Cîrstoiu pentru tot efortul depus în această perioadă. De astăzi, dansul în doi s-a terminat! De astăzi, bucureștenii chiar au ce alege!

Succes, Gabi!”, a transmis Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Despre desemnarea sa în cursa pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea a transmis, tot pe Facebook: ”Mulțumesc pentru încredere! Împreună vom lupta pentru dreptul bucureştenilor la o viață mai bună, într-un oraş civilizat. Voi redeschide toate şantierele blocate şi voi reda curățenia şi frumusețea Capitalei. Vom avea, din nou, cele mai mari investiții în şcoli, transport, protecția mediului, infrastructură, termoficare, spitale, instituții de cultură.”

După 14 ore de discuții, PSD și PNL au decis că nu vor merge mai departe cu medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru funcția de primar general al Municipiului București. Motivul: acuzațiile de incomatibilitate apărute în presă și faptul că, potrivit unor surse, inspectorii de integritate îl evaluează pentru trei capete de acuzare.

Calendarul alegerilor din România în 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Calendarul alegerilor din România în 2024 a fost stabilit de coaliția PSD-PNL.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE