Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri locale 2024. PSD a validat candidații pentru marile orașe. Șeful ANPC luptă pentru Primăria Constanța

Șeful ANPC, Horia Constantinescu, intră în cursă pentru Primăria din Constanța din partea PSD, iar Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al social democraților vizează funcția de președinte al Consiliului județean Buzău.

Sunt doar câțiva dintre candidații validați miercuri în ședința liderilor PSD. Totodată au fost confirmați cei care intră în cursă pentru sectoarele 2 și 5 ale Capitalei și s-a decis alianța electorală cu PNL în București, Bacău, Brașov și Timiș.

După două ore de discuții social democrații și-au ales candidații pentru alegerile locale din iunie.

Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul independent susținut de Coaliție pentru Primăria Capitalei. La Sectorul 1 , Coliția îl sprijină pe liberalul George Tuță, la Sectorul 2, Rareș Hopincă de la PSD.

În luptă pentru Sectorul 3 intră actualul primar Robert Negoiță, care va fi susținut de PSD. La 4 Daniel Băluță, actualul primar PSD, va avea sprijinul liberalilor.

La sectorul 5 intră în joc tot un social-democrat, Adrian Vigheciu, iar la 6, edilul actual liberal, Ciprian Ciucu va fi candidatul.

Alianța PSD-PNL în București

• PMB: Cătălin Cîrstoiu (independent)

• ⁠Sectorul 1: George Tuțǎ (membru PNL)IO

• ⁠Sectorul 2: Rareș Hopincǎ (membru PSD)

• ⁠Sectorul 3: Robert Negoiță (în drum spre PSD)

• ⁠Sectorul 4: Daniel Băluță (membru PSD)

• ⁠Sectorul 5: Adrian Vigheciu (membru PSD)

• ⁠Sectorul 6: Ciprian Ciucu (membru PNL)

În teritoriu, la Brașov și Bacău, PSD și PNL vor avea candidat comun la primărie, dar candidați diferiți la Consiliul Județean.

”Trebuie să aleagă un candidat comun pentru primărie, trebuie să facă diferența între cei doi candidați pentru funcșia de președinte al CJ și apoi să aleagă sau nu lista comună pentru alegerile europarlamentare.

La prima vedere și poate și la a doua vedere și poateși al treia vedere, e ușor schizoidă această postură în care e pus alegătorul”, a declarat Remus Ștefureac.

Ședința Consiliului Politic Național al PSD a dus la validarea mai multor social-democrați în teritoriu. Dacă la Cluj încă se mai așteaptă sondaje.

La Constanța pentru primărie a fost validat președintele ANPC, Horia Constantinescu, pentru Bacău, Valentin Ivancea. La Consiliul Județean Buzău, actualul purtător de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu este candidatul validat.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE