Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Surse: Cătălin Cîrstoiu, evaluat de inspectorii de integritate cu trei „capete de acuzare”

Cătălin Cîrstoiu este evaluat de inspectorii de integritate cu trei „capete de acuzare”, venite ca urmare a mai multor sesizări din 2020 încoace, spun surse pentru Euronews România.

Ca prime suspiciuni sunt incompatibilitate, conflict de ineterese și avere nejustificatăe. Niciunul dintre dosare nu are raport întocmit și nu a ajuns în instanță.

În cazul prestării de activitate la clinica privată Anemona, având și calitatea de manager la spitalul Universitar, ANI a solicitat documente de la toate entitățile implicate, inclusiv extrase de cont. ITM caută indicii cu privire la eventuale sume de bani încasate de la Anemona.

Medicul Cîrstoiu a fost informat mereu despre stadiul evaluării. Deocamdată nu a fost chemat pentu a furniza informații Agenției Naționale de Integritate.

Totodată, mai există o sesizare din 2020, făcută de fosta șefă a Spitalului Universitar, care semnala faptul că soția managerului Cîrstoiu era șefă de secție.

Faptele se prescriseseră, dar ANI a cercetat. Aici sunt dileme juridice. Unele decizii ale ICCJ spun că este incompatibilitate și conflict de interese simpla deținere a funcțiilor de către soț-soție.

Evaluarea la ANI pare că va mai dura, dar indiferent de natura raportului, Cătălin Cîrstoiu tot poate candida la alegerile locale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE