Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cătălin Cîrstoiu vrea o confruntare cu Nicușor Dan și Piedone: Să vedem ideile, vorbesc despre proiecte pentru București

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PSD și PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, a anunțat joi că vrea să participe la o ”confruntare” cu principalii săi contracandidați, primarul general Nicușor Dan și cu primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, pentru a prezenta proiectele sale pentru București.

Cătălin Cîrstoiu a afirmat că este încrezător în șansele sale și, în acest moment, nu ține cont de cercetările sociologice în care îl creditează pe Cristian Popescu Piedone cu șanse mari de a câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei. ”Sondajul cel mai clar va fi în data de 9 iunie (data alegerilor locale, n.red)”, a precizat medicul care este și manager al Spitalului Universitar din București.

Întrebat ce mesaj le transmite contracandidaților săi, Cîrstoiu a afirmat că își dorește organizarea unei confruntări în care principalii candidați la Primăria Capitalei să își expună proiectele.

Tot le transmit mesajul de a participa la confruntare să vedem ideile, pentru că eu am observat ca doctor, că vorbesc despre problemele Capitalei, dar din partea cealaltă n-am văzut decât lucruri care nu au legătură cu proiectele. Întotdeauna le-am făcut-o (o invitație publică). Să vorbesc despre proiecte pentru Capitală. (...)

Eu vorbesc despre proiecte pentru București și părerea mea este că asta trebuie discutat”, a afirmat Cătălin Cîrstoiu.

Cătălin Cîrstoiu, primele critici la adresa lui Piedone: ”Am văzut doar un circ”

”Nu am auzit de la domnul Nicușor Dan și, de fapt, nici nu am văzut în patru ani de zile, vreun proiect. N-am văzut de la domnul Popescu Piedone niciun proiect. Am văzut doar un circ”, a mai menționat candidatul susținut de PSD și PNL.

Întrebat dacă a reușit să îl convingă pe fostul președinte Traian Băsescu, nașul său, Cîrstoiu și-a propus să convingă ”toți cetățenii”.

”Mă străduiesc să conving toți cetățenii, printre ei numărându-se și Gabriela Firea și Traian Băsescu”, a mai spus medicul.

De asemenea, Cîrstoiu a mărturisit că a cerut și a primit sfaturi din partea Gabrielei Firea și a lui Sebastian Burduja, cei care coordonează campania sa pentru Primăria Capitalei. Iar relația cu premierul Marcel Ciolacu și președintele PNL, Nicolae Ciucă, a descris-o ca fiind un parteneriat ca între cei trei muschetari”.

”Sunt doi oameni exemplari, doi oameni care vor binele Capitalei. Înțelegerea dintre noi e ca un parteneriat, ca cei trei muschetari”, a mai spus el.

Cătălin Cîrstoiu își ia concediu din funcția de manager al Spitalului Universitar

Întrebat dacă va demisiona din funcția de manager al Spitalului Universitar, dr. Cătălin Cîrstoiu a exclus această variantă, precizând că își va lua concediu.

”O să-mi iau concediu. Nu există prevederea de suspendare a unui contract. Există doar posibilitatea de a-ți lua concediu”, a concluzionat el.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE