Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sfaturile unui fost primar al Capitalei pentru un candidat la PMB. Cum crede Firea că medicul Cîrstoiu o să-i convingă pe bucureșteni să-l voteze

Gabriela Firea, fost primar al Capitalei, a transmis, marți, că este încrezătoare în candidatul comun al coaliției, Cătălin Cîrstoiu, la Primăria Capitalei. Managerul Spitalului Universitar din București și-ar putea crește gradul de notorietate, a spus președinta PSD București, care a precizat și cum ar putea să procedeze acesta astfel încât bucureștenii să-l voteze la alegerile din 9 iunie.

Firea: „Cîrstoiu poate câștiga / Să se întâlnească cu cetățenii în cartierele Bucureștiului”

Gabriela Firea: „(n.r. Cîrstoiu) Poate câștiga, își poate crește gradul de notorietate și transformarea notorietății în intenție de vot, de asemenea, credibilizarea acțiunilor sale îmbinând întâlnirile fizice cu cetățenii în cartierele Capitalei, participând, de asemenea, și la dezbateri cu societatea civilă și participând și la interviuri televizate, deși știu că programul este foarte încărcat”.

Deși un sondaj de opinie recent îl poziționează pe medicul Cătălin Cîrstoiu pe locul al treilea dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Capitalei, Firea spune că este timp ca lucrurile să se schimbe, iar sondajul nu e neapărat relevant.

Reporter: Se pune problema să fie schimbat candidatul?

Gabriela Firea: „Din punctul meu de vedere, sub nicio formă, dacă contează punctul meu de vedere, pentru că aceste sondaje, din punctul meu de vedere, e opinia mea, nu au nicio relevanță. Știți că eu nu cred în aceste sondaje, care se anunță public fix în precampania electorală. Eu cred în acele cercetări sociologice pe care toți ni le-am făcut de trei ani de zile și am văzut și urcușuri, și coborâșuri, și fotografii la moment, și temperatură... electorală, bineînțeles, nu febra noastră corporală, și eu în aceste sondaje din ultimele zile nu cred. Fac parte din strategia candidaților, din strategia partidelor, vor să sugereze anumite elemente, vor să impresioneze electoratul... Din punctul meu de vedere, nu mai este timp să fie schimbat candidatul comun la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Nu cred că se va retrage și nu are motive să se retragă. Cred că a fost o analiză destul de laborioasă în desemnarea domniei sale, nu a fost de azi pe mâine, o decizie cântărită cel puțin câteva luni de zile și odată luată se merge cu ea înainte, din punctul meu de vedere.

Cred că după acțiunile pe care le vom organiza în sectoare și în cartierele Bucureștiului vor crește și gradul de notorietate, și intenția de vot”, a precizat fostul primar general al Capitalei, cea care va coordona, de altfel, campania electorală a medicului Cîrstoiu pentru PMB, alături de Sebastian Burduja.

Și nu mai este timp nici pentru o campanie „clasică”, a ținut să adauge Firea.

Gabriela Firea: „Vor fi foarte multe evenimente comprimate și ne bazăm, într-adevăr, pe primarii de sectoare - sectoarele 3, 4 și 6 - care sunt ai PSD și PNL, cred că ei vor juca un rol foarte important dacă vor reuși să transfere din credibilitatea lor și din intenția de vot și către candidatul nostru comun. (...)

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE