Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lupta electorală pentru București. Deputat USR: „Ce îl recomandă pe Cîrstoiu la Primăria Capitalei? Singura lui caracteristică e că e medic”

Cele două partide PNL și PSD îl susțin total pe medicul Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei, a transmis purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, la Euronews România, care a ținut să precizeze că popularitatea lui Cîrstoiu – sau mai bine spus lipsa ei – nu este un subiect de îngrijorare în momentul de față printre liderii celor două mari partide de la guvernare. Totodată, Radu Miruță, deputat USR, a declarat că nu vede ce anume îl recomandă pe Cîrstoiu la Primăria Capitalei, în afara faptului „că este medic”.

Lipsa de popularitate a candidatului Cătălin Cîrstoiu nu e un motiv de îngrijorare în coaliție: „Odată ajuns cunoscut, va fi superior tuturor”

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL: „Cele două partide îl susțin total (n.r. pe Cîrstoiu). (…) Acest om a debutat în viața publică acum o săptămână și jumătate și să-l compari cu oameni care își fac campanie de ani și ani de zile e puțin nedrept, dar noi avem încredere că dincolo de forța celor două partide, care cu siguranță îl vor susține și îi vor populariza numele, dincolo de acest lucru, medicul și managerul Cîrstoiu odată ajuns cunoscut, cu siguranță va sta pe o treaptă superioară tuturor candidaților și din punct de vedere al notorietății, aprecierii publice, al social media și a ceea ce vreți dvs.

Domnul Cîrstoiu e un om pe picioarele lui, nu este un produs politic artificial sau unul exotic, îl comparați cu Piedone ceva mai devreme, e un om cu o viziune clară despre acest oraș și sunt sigur că are capacitatea să o pună în practică (...)”.

Eu sunt sigur că timp este, chiar dacă va trebui să forțăm puțin lucrurile pe repede înainte. Bucureștenii încep să se uite acum la campanie, toate partidele și-au desemnat candidații, adică au apărut ofertele politice și știu că mare parte din București s-a săturat de experimente gen Nicușor Dan sau de circul lui Piedone sau te miri ce alți candidați exotici care în momentul de față ofertează cu lucruri neserioase acest electorat”.

Ionuț Stroe a mai spus că a observat atenția uriașă pe care candidatul Cîrstoiu o primește în momentul de față.

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL: „Interesul este uriaș aproapo de candidatul nostru. (...) Văd că toate știrile, toate emisiunile, orice dezbatere de azi începe și se termină cu candidatura domnului Cîrstoiu. Cred că cel mai bun indicator, din punctul meu de vedere, că toată lumea se uită, este atentă și are o așteptare de la el să fie principalul jucător în această campanie se va confirma și vă asigur că așa va fi”.

„Vă mai spun un singur lucru, un singur vreau să adaug. Bucureștiul, capitala europeană, în mod evident nu trebuie lăsată în continuare pe mâna unui tip imobil, care a adus doar blocaj și, evident, nici pe mâna unui om care încearcă să schimbe acest blocaj instituțional al lui Nicușor Dan doar cu bâlciul, adică Piedone. Ceea ce ne dorim este să câștigăm lupta pentru București, pentru a asigura o dezvoltare sănătoasă a acestui oraș (...)”.

Radu Miruță, deputat USR, este de părere că singura caracteristică a lui Cătălin Cîrstoiu este doar aceea că este medic, dar asta nu e suficient ca să fie și candidat la PMB, în opinia lui.

Radu Miruță, deputat USR: „Eu nu am văzut nicăieri în spațiul public, de o săptămână de când se discută despre acest domn, ce anume l-a recomandat pe dumnealui să candideze la Primăria Generală. Poate doar un singur lucru: și PSD, și PNL, care stau foarte prost în București, au fugit din a-și pune eticheta că al lor candidat va pierde și atunci au venit cu o altă persoană a cărei singură caracteristică este că e medic. Dacă toți medicii din România ar fi buni să administreze un oraș de două, trei milioane de locuitori, mi se pare că este complet insuficient”, a precizat acesta, la Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE