Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Londra se pregătește pentru încoronare. Sute de britanici sunt deja pe traseul pe care se va desfășura procesiunea

Publicat de: Euronews

A mai rămas doar o zi până la marea ceremonie a încoronării, de la Londra. Metropola britanică s-a transformat deja într-un furnicar uriaș. Sute de mii de turiști au ajuns în oraș. Acolo sunt și mii de polițiști care vor asigura ordinea în timpul acestor evenimente. De la Londra, Andreea Gurban și Vitalie Cojocari, corespondenții Euronews România, acoperă evenimentul pentru întreaga rețea Euronews.

30 de mii de polițiști vor asigura ordinea

Orașul s-a transformat în ultimele zile. Pe celebrele autobuze care circulă prin Londra este scris ”God save the King”. Cel puțin 30 de mii de polițiști vor asigura ordinea, pentru că sunt sute de mii de turiști care vor intra și vor aștepta să vadă cu ochii lor această ceremonie grandioasă. Prin tot orașul se pot vedea pregătirile intense pentru o bună desfășurare a ceremoniei.

Prețurile pentru suvenire sunt destul de ridicate, dar turiștii nu țin cont de acestea, vor doar să păstreze cu ei o amintire a acestui moment istoric. Inclusiv cofetăriile se pregătesc pentru acest eveniment: torturi cu însemnele regale, prăjituri special pregătite.

A fost anunțat felul principal al aceste încoronări, quiche, un fel pregătit de către cheful regal Mark Flanagan – un mix de spanac cu tarhon proaspăt și cu fasole. Acesta este cel mai recent preparat care a fost adăugat pe lista preparatelor oficiale a Casei Regale. Penultimul a fost puiul încoronat, de la ultima încoronare a Reginei Elisabeta a II-a din 1953, iar ultimul a fost cel de la Jubileul de Platină, o budincă special gândită și preparata pentru Regina Elisabeta a II-a, un mix din lămâie și migdale.     

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea va avea loc pe data de 6 mai, la abația Westminster și va începe la ora 13, ora României.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE