Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

”Regele dansator”, un succes la Londra. O jucărie care îl înfățișează pe Charles este în topul vânzărilor de suvenire

Regele Charles este un succes comercial în Londra. Este vorba despre o jucărie care îl înfățișează pe suveranul britanic dansând. Turiștii și fanii monarhiei se înghesuie în magazinele de suvenire pentru a-l cumpăra pe micul rege, înainte de ceremonia de încoronare.

Magazinele din Londra abia fac față cererii de suvenire. Fascinați de spectacolul regalității și conștienți că încoronarea este un eveniment istoric de proporții, oamenii sunt în căutare de obiecte care să le reamintească această experiență unică.

În apropierea Palatului Buckingham și în alte zone turistice, comercianții și-au expus oferta generoasă: de la tricouri care poartă chipul noului rege, la farfurii, pixuri, căni și traiste imprimate cu simboluri regale. Vedeta este însă Regele dansator, care se alimentează cu energie solară.

Shafiq Afzle, vânzător magazine de suvenire: La acest moment, cel mai bine se vinde regele dansator Charles, datorită încoronării. Aducem la raft noi produse de trei sau patru ori pe zi, pentru că se dă foarte repede și nu avem suficient spațiu pentru a expune toate produsele.

Turiștii mai pot achiziționa și coroane regale în miniatură

Turist din Cehia: Nu știam de încoronare. Am planificat excursia la Londra pentru că sunt zile libere și în Cehia, în această săptămână. Pur și simplu s-a întâmplat. Abia când am avut probleme cu rezervările pentru cazare ne-am dat seama că este încoronarea.

Turist Florida: Cred că este foarte, foarte interesant să fiu aici. Din păcate, nu voi fi sâmbătă, dar am văzut toate pregătirile pentru încoronare și am fost la Palat în această dimineață, am asistat la schimbarea gărzilor călare și vrem toate aceste suvenire. A trebuit să iau o broșură pentru că nu cred că voi mai prinde așa ceva în timpul vieții mele. Este distractiv să faci parte din istorie.

Oamenii nu au uitat-o nici pe Regina Elisabeta a II-a. Cel mai longeviv și popular monarh britanic din istorie continuă să fie prezent în cultura populară și în magazinele de suvenire, alături de fiul ei.

Entuziasmul este prezent și în apropiere de capitală. Într-un sătuc situat la vest de Londra, femeile au decis să reproducă întreaga ceremonie a încoronării, într-o manieră inedită. De la regele Charles, regina consort Camilla la arhiepiscopul de Canterbury și soldații gărzii regale, toate personajele au fost croșetate și expuse pe stâlpii care înconjoară heleșteul din localitate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE