Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea, program special la Euronews România

De la Londra, Andreea Gurban și Vitalie Cojocari, corespondenții Euronews România, vor acoperi evenimentul pentru întreaga rețea Euronews, nu doar pentru privitorii din țara noastră.

Euronews România pregătește o serie de emisiuni și transmisiuni LIVE cu ocazia evenimentului istoric de încoronare a Regelui Charles al III-lea, ce va avea loc la Abaţia Westminster, pe 6 mai.

Programul Euronews România care precede marele eveniment îi va duce pe privitori într-o călătorie de-a lungul istoriei marelui Regat - preambul la atmosfera din aceste zile. ”Suntem extrem de emoționați și onorați, în același timp. Misiunea noastră este nu doar să prezentăm desfășurarea ceremoniei, ci să îi facem pe cei de acasă să simtă că sunt și ei prezenți acolo, alături de noi." spune Vitalie Cojocari.

Marea încoronare, LIVE la Euronews România și pe www.euronews.ro

Momentul încoronării va putea fi urmărit LIVE, pe data de 6 mai, la Euronews România. Va fi un tur de forță, care va acoperi reperele acestei zile istorice: de la plecarea regelui Charles al III-lea de la Palat, până la ceremonia în sine de la Westminster Abbey și scenele de la balcon. “Este un moment important și pentru țara noastră, iar eu sunt onorată că voi putea să fac aceste transmisiuni în direct din capitala Regatului Unit și că voi putea arăta întregii lumi pregătirile încoronării, dar și modul în care vor trăi evenimentul oamenii de rând, președinții de stat sau capete încoronate. Abia astept să simt emoția și să văd spectacolul din inima Londrei!”, spune și Andreea Gurban.

Euronews România, de la Londra, pentru toată rețeaua Euronews World

“Ca parte a rețelei globale Euronews, redacția Euronews România și-a demonstrat deja valoarea la nivel internațional prin acoperirea solidă a marilor evenimente din ultimul an. Drept urmare, trimișii speciali ai Euronews România au fost selectați să transmită și pentru Euronews World, și pentru canalele naționale Euronews evenimentul istoric al încoronării Regelui Charles al III-lea și vor avea la dispoziție întregul nostru sprijin și experiența Euronews World într-o producție de o asemenea anvergura”, declară Peter Barabas, director editorial Euronews World.  

Edițiile speciale de știri vor oferi telespectatorilor informații de ultimă oră despre eveniment, alături de invitați speciali. Printre experții prezenți se numără Annie Kendall - Director Asociația Loyal Care London, Richard Fitzwilliams - specialist în regalitate din Regatul Unit, Marius Turda - profesor de istorie la Universitatea din Oxford, Everett Nevsky - părintele paroh al Bisericii Anglicane la București, David Leakey - fostul reprezentant al reginei Elisabeta în Parlamentul Britanic, dar și alți invitați pe care telespectatorii îi vor descoperi pe parcursul zielelor următoare.

Încoronarea are dedicată și o secțiune întreagă pe site-ul www.euronews.ro.  Întreaga transmisie din data de 6 mai va putea fi urmărită LIVE AICI.

“Euronews România arată în fiecare zi, pentru publicul din țara noastră și pentru 145 de milioane de privitori din întreaga lume, subiectele care ne schimbă viața și vocile care contează. Ne bucurăm că, deși nu am împlinit măcar un an, la subiectele complexe, pan-europene, Euronews face diferența, iar publicul nostru crește pe toate platformele - TV și digital. Prin intermediul Andreei Gurban și al lui Vitalie Cojocari, românii și toți telespectatorii rețelei globale Euronews vor vedea de data aceasta Încoronarea regelui Charles al III-lea și tot ce va implica aceasta ca eveniment planetar”, spune Andra Diaconescu, redactor-șef Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE