Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Industria turistică se adaptează perioadelor de secetă: Hoteluri dotate cu sisteme de refolosire a apei de la duș

Franța se confruntă, pentru al treilea an consecutiv, cu secetă severă în mai multe zone ale țării. Regiunea Pirineii Orientali este printre cele mai afectate de lipsa precipitațiilor.

Potrivit meteorologilor, seceta din regiune este cea mai gravă din 1959, de când se fac măsurătorile. În multe localități apa potabilă este adusă cu cisternele.

Franța se confruntă, pentru al treilea an consecutiv, cu secetă severă

Industria ospitalității din regiunea Pirineii Orientali încearcă să se adapteze noilor realități - perioade lungi fără precipitații. Toate hotelurile construite acum sunt dotate obligatoriu cu sisteme de refolosite a apei de duș. Despre căzi de baie în camere nici nu mai poate fi vorba.

Xavier Mahaux, proprietar de hotel: Aici avem un apartament în care este duș și cadă de baie. Dar am decis ca, chiar de mâine, să scoatem dopul de la cadă.

Hotelierii nu vor să piardă nicio picătură de apă

Xavier Mahaux, proprietar de hotel: Atunci când curățam filtrul, apa ajungea direct în canalizarea pluvială. De mâine, aceasta va fi colectată într-un rezervor din camera echipamentelor și o vom folosi atât pentru plante, cât și pentru a spăla piscina.

Regiunea Pirineii Orientali este afectată de secetă severă încă din 2022. Solul este uscat, iar apa din mai multe râuri a secat. În aceste condiții, operatorii din turism au semnat o foaie de parcurs cu mai multe măsuri de adaptare la lipsa precipitațiilor.

Sisteme de recuperare a apei de la duș

Brice Sannac, președintele Uniunii industriei hoteliere din Pirineii Orientali: Noile hoteluri care se construiesc și care vor fi construite până în 2030 vor avea sisteme de recuperare a apei de la duș pentru a fi folosită în toalete. La toaletă nu va mai fi folosită apă potabilă.

Pentru a face econome de apă, din hoteluri vor dispărea și găletușele cu gheață în care este pus vinul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE