Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Imaginile zilei vin din Cehia: Migdalii au înflorit mai devreme anul acesta

Migdalii au înflorit deja în Cehia, după una dintre cele mai călduroase ierni înregistrate vreodată. În timp ce sute de oameni se bucură de flori, agricultorii sunt îngrijorați că temperaturile schimbătoare vor afecta culturile.

În sudul țării, sute de localnici și turiști merg să admire florile de migdal dintr-o livadă cu peste 2 mii de pomi.

Tânăr: Nu au fost niciodată atât de mulți oameni ca anul acesta. Cred că (livada n.r.) este foarte promovată pe rețelele de socializare, iar oamenii sunt foarte interesați. Cred că este un lucru bun.

Tânără: Îmi place acest loc. Cred că am mai fost aici de cinci ori. Dar niciodată când copacii au fost înfloriți. Așa că mă bucur să vad asta acum.

Înflorirea timpurie a migdalilor nu este un fenomen nemaiîntâlnit, însă dacă temperaturile scad brusc sub zero grade, recolta ar putea fi afectată de îngheț. În mod normal, migdalii din această regiune înfloresc în luna aprilie.

Katerinca Kepova, reprezentant al livezii: Am mai avut o situație similară în urmă cu cinci ani. Dar, bineînțeles, problema cu care ne confruntăm acum este riscul de îngheț, care este mai mare. Așadar, suntem îngrijorați deoarece prognoza anunță temperaturi sub zero grade.

Oamenii vin în număr impresionant și în lunile de toamnă, când migdalele sunt gata de cules.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE