Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Turiștii europeni, scutiți de viză în China. De ce ar trebui această destinație să fie în fruntea listei tale de dorințe pentru 2024

Plin de cultură, mâncăruri alese și orașe futuriste, acum este momentul să vizitați China pentru o vacanță de neuitat în acest an.

După trei ani de închidere a frontierelor din cauza COVID, industria turismului intern din China a cunoscut o revenire robustă post-pandemică, potrivit Euronews Travel.

South China Morning Post raportează că turiștii interni au cheltuit aproximativ 633 de miliarde de yuani (80,55 miliarde de euro) în perioada vacanței de Anul Nou Lunar 2024.

Restricțiile de călătorie din China au fost ridicate la începutul anului trecut, dar călătoriile internaționale nu au revenit încă la nivelurile de dinaintea pandemiei, lucru pe care țara speră să îl schimbe.

China a introdus recent scutirea de vize de intrare pentru cetățenii din șapte țări europene și din Malaezia. Alte patru națiuni europene au fost adăugate pe listă, în timp ce țara încearcă să încurajeze mai multe persoane să o viziteze pentru afaceri și turism.

Paradisul turistic din China

Cei mai mulți dintre cei care vizitează pentru prima dată China se îndreaptă spre Beijing, Shanghai și Xi'an, dar mai multe alte provincii ar trebui să fie adăugate pe listq de vizitat.

Provincia Yunnan din sud-vestul Chinei a fost întotdeauna un "paradis turistic", potrivit lui Fang Limin de la Departamentul provincial de cultură și turism din Yunnan.

Comitetul provincial de partid din Yunnan și guvernul provincial acordă "o mare importanță dezvoltării culturii și industriei turistice", explică Limin.

Ei "cultivă și construiesc industria culturii și a turismului ca fiind una dintre cele cinci industrii de cinci trilioane de dolari ale provinciei".

În ultimii ani, Yunnan și-a îmbunătățit infrastructura și a lansat noi tururi de patrimoniu cultural, ecoturism și turism științific.

Având în vedere eforturile de a crește oferta turistică în China, acum este momentul să vizitați această țară vastă și plină de cultură pentru a experimenta mâncarea, patrimoniul, natura și trenurile de mare viteză.

Iată de ce ar trebui să luați în considerare China ca destinație de vacanță pentru 2024.

Mâncărurile pe care trebuie să le încerci în China

Faceți o călătorie culinară plină de arome prin diversele bucătării regionale din China în acest an. În Beijing, încercați suculentul Peking care combină felii fragede de rață prăjită servite cu clătite subțiri, ceapă de primăvară, castraveți și sos hoisin.

În Sichuan, pregătiți-vă pentru gustul picant al unor mâncăruri precum mapo tofu și hotpot, în timp ce în Xi'an, răsfățați-vă cu renumiții tăiței trași manual și cu savuroasele frigărui de miel din oraș.

Mergeți spre sud, la Guangzhou, locul de naștere al bucătăriei cantoneze, și răsfățați-vă cu delicatese dim sum, precum găluște aburite, chifle de porc la grătar și rulouri de primăvară crocante.

Nu uitați, de asemenea, să explorați piețele de noapte vibrante din Shanghai, unde vă puteți delecta cu mâncăruri de stradă precum xiaolongbao (găluște cu supă), clătite cu ceapă de vie.

Locurile culturale de neratat din China: De la satele rurale la Orașul Interzis

China este o intersecție remarcabilă de culturi și limbi străvechi cu o infrastructură futuristă care se îmbină cu situri culturale impresionante.

Una dintre trăsăturile definitorii ale culturii chineze este moștenirea artistică, care cuprinde o gamă largă de discipline, inclusiv caligrafie, pictură, muzică, dans și literatură.

Există multe locuri în China unde puteți experimenta o bogăție de patrimoniu cultural și de artă.

Explorați minunile străvechi ale Orașului Interzis din Beijing, cândva domeniul exclusiv al împăraților și al curții lor. Descoperiți arhitectura complexă, curțile întinse și comorile neprețuite care luminează trecutul imperial al Chinei.

Vizitați templele budiste spirituale din mijlocul munților cețoși din Shaolin, unde călugării au practicat artele marțiale timp de secole.

De asemenea, puteți experimenta festivalurile vibrante din satele rurale, unde dansurile dragonului, festivalurile cu felinare și spectacolele tradiționale de operă reunesc comunitățile în sărbătoare.

Trenuri de mare viteză

Călătoriile cu trenuri de mare viteză în China au revoluționat modul în care oamenii se deplasează în această țară, oferind pasagerilor un transport convenabil, eficient și confortabil.

Dezvoltarea rețelei feroviare de mare viteză a Chinei a început la începutul secolului XXI, ca parte a eforturilor ambițioase ale acesteia de a-și moderniza infrastructura de transport și de a promova creșterea economică.

De atunci, China a investit miliarde de dolari în construcția de căi ferate de ultimă generație, punând bazele unei societăți moderne și interconectate.

Trenurile de mare viteză ale Chinei, cunoscute sub numele de trenuri CRH (China Railway High-speed) sau Fuxing, sunt minuni ale ingineriei și inovației. Cu viteze maxime de până la 350 de kilometri pe oră, aceste trenuri elegante și aerodinamice transportă pasagerii între marile orașe într-o fracțiune din timpul pe care l-ar dura transportul feroviar sau rutier convențional.

Rețeaua feroviară de mare viteză leagă marile orașe și regiuni ale Chinei, acoperind în mod spectaculos distanțe mari și reducând timpul de călătorie. De la metropolele Beijing, Shanghai și Guangzhou la orașele istorice Xi'an, Chengdu și Hangzhou, pasagerii pot traversa țara rapid și eficient, explorând diverse peisaje, culturi și atracții.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE