Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce sunt destinațiile dupes și de ce ar putea ajunge cea mai mare tendință de călătorie din 2024

Călătoriile au fost în plină expansiune în 2023, numărul de vizitatori în multe destinații de top revenind astfel la nivelurile de dinainte de pandemie.

Dar, deși poate fi o ușurare pentru industria turismului, călătorii consideră că locurile lor preferate sunt supraaglomerate și cu prețuri prea mari.

Aici intervin "destinațiile dupes", pe care compania de rezervări de călătorii Expedia le enumeră în previziunile sale ca fiind în cele mai mari tendințe de călătorie din 2024.

Ce sunt destinațiile dupes?

Răsfoiți TikTok și veți găsi sute de videoclipuri despre recomandări "dupe" - alternative accesibile la produsele la modă, de marcă și adesea scumpe.

Aplicate la călătorii, acestea devin "destination dupes", unde influencerii sau utilizatorii de social media sugerează alternative mai puțin aglomerate și mai puțin costisitoare la locurile de vacanță de lux.

S-ar putea să nu vedeți monumente emblematice sau muzee celebre, dar experiența promite să fie mai relaxantă și mai surprinzătoare.

În plus, aceasta poate ajuta destinații precum Dubrovnik sau Veneția, care se luptă să facă față numărului copleșitor de turiști.

Girona este alternativă pentru Barcelona

Barcelona este cel mai vizitat oraș din Spania, iar autoritățile au fost nevoite să limiteze turismul de distracție și pasagerii de croazieră pentru a reduce impactul asupra locuitorilor. În loc să vă luptați cu mulțimea, încercați să optați pentru Girona, care se află la mai puțin de o oră cu trenul de Barcelona, în regiunea Catalonia.

Orașul are bogății arhitecturale pentru pasionații de istorie, cum ar fi zidurile medievale impunătoare, labirinticul cartier evreiesc și catedrala maiestuoasă, din piatră palidă.

Dacă vă aflați acolo pentru mâncare, mesele în oraș sunt cu aproximativ 25% mai ieftine în Girona decât în Barcelona, potrivit site-ului de comparare a costurilor Numbeo.

Bodrum este o imitație a destinației Saint Tropez

Dacă sunteți în căutarea mării, a nisipului și a farmecului cu un buget redus, gândiți-vă să vă îndreptați spre Coasta Turcoazei din Turcia în loc de Coasta de Azur din Franța.

Litoralul peninsulei Bodrum este mărginit de stațiuni cu acces direct la apa limpede.

Dacă vă plimbați prin centrul orașului, veți găsi viața de lux la Yacht Club și meze turcești apetisante la restaurantul Gemibașı, mereu aglomerat.Aici puteți face risipă de bani la un hotel de renume, dar există și o mulțime de locuri de cazare mai rezonabile, iar excursiile cu barca și hidroavioanele sunt mai prietenoase cu portofelul decât pe coasta franceză.

Treviso, alternativă pentru Veneția

În Treviso nu există Podul Suspinelor, dar există râuri atrăgătoare, mărginite de palate istorice și sălcii plângătoare pline de frunze.

Orașul se află la mai puțin de o jumătate de oră de Veneția cu trenul sau cu mașina și există un aeroport chiar în afara orașului.

În loc să vă luptați cu mulțimile din orașul lagună, bucurați-vă pe îndelete de arcadele elegante și de clădirile pline de creneluri din Treviso.

Iubitorii de vinuri vor aprecia apropierea de dealurile acoperite de viță-de-vie unde se produce prosecco Conegliano-Valdobbiadene de cea mai bună calitate.

Procida este o destinație care înlocuiește Capri

Insula Capri, situată în largul coastei Amalfi din Italia, a primit de mult timp o mulțime de oameni bogați în hotelurile sale șic și în buticurile sale de lux.

Dar pentru o vacanță mult mai accesibilă și mai cu picioarele pe pământ, mergeți pe insula Procida, în largul coastei orașului Napoli.

@testaccina This Amalfi Coast dupe in Italy is cheaper and more affordable - another Italy hidden gem! #amalficoast #italytiktok #capri #procida #italytips #eurosummer ♬ Cupid (Twin Ver.) - FIFTY FIFTY

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE