Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Destinațiile mai puțint cunoscute, noua tendință a turismului. Agențiile de turism europene se îndreaptă către obiective mai puțin aglomerate

Vreți o vacanță la Veneția sau în Santorini? Agențiile de turism vă propun destinații mai puțin cunoscute, mai accesibile, dar atrăgătoare.

Aceasta pare a fi noua tendință la nivel european. În plus, autoritățile locale din Grecia, Franța sau Italia recurg la creșterea taxelor turistice pentru a reduce fluxul de călători de la clasicele obiective, din cauza impactului asupra vieții localnicilor și a poluării.

Europenii, încurajați să încerce destinații mai puțin cunoscute

Europenii sunt încurajați să aleagă noi destinații de vacanță, mai puțin cunoscute. Cel puțin aceasta este tendința la Târgul de turism de la Berlin. Astfel, insula grecească Santorini este înlocuită de Tunis, Roma de orașe din Croația, iar Veneția de capitala Sloveniei, Ljubljana.

”Este foarte important să reducem presiunea asupra anumitor destinații promovând oferte pentru alte destinații care nu sunt atât de bine cunoscute la nivel internațional.”, a declarat Olga Kefalogianni, ministrul grec al Turimsului.

În condițiile în care turismul se întoarce la nivelul pre-pandemic, Grecia a restricționat numărul de vizitatori la Acropole la 20.000 pe zi. Și alte state încearcă să reducă aglomerația din jurul marilor obiective turistice, din cauza impactului asupra vieții cotidiene a localnicilor, a creșterii prețurilor și a poluării.

Autoritățile din Veneția și Amsterdam au recurs la creșterea taxelor turisitice în încercarea de a combate fluxul prea mare de călători.

Islanda va introduce și ea o astfel de taxă în acest an, pentru a-și atinge obiectivul de a deveni o țară neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon, înainte de 2040.

Destinațiile alternative nu sunt benefice doar pentru locuitorii orașelor supraaglomerate și pentru locurile nedescoperite, ci pot ajuta și mediul înconjurător.

Având în vedere că prețurile zborurilor au crescut foarte mult, călătorii salută această nouă tendință, care îi poate ajuta să plece în străinătate la prețuri mai mici.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE