Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România participă la târgul de turism de la Berlin. Valea Prahovei, Maramureș, Bucovina și Transilvania, în topul destinațiilor promovate

Valea Prahovei, Maramureș, Bucovina și Transilvania se află în topul celor mai râvnite destinații din România. O spun tour operatorii care se află la cel mai important târg de turism din lume, cel de la Berlin. România participă după cinci ani de pauză și are un stand de 210 metri pătrați. Iar 38 de expozanți din țara noastră ne reprezintă și încearcă să aducă turiști străini în România. Circuitele culturale, turismul în natură și city-break-urile sunt cele mai căutate.

Vacanțele de weekend, turismul de aventură sustenabil și circuitele în natură sunt doar câteva dintre atracțiile principale ale României, la târgul de Turism de la Berlin. Turiștii care vor veni în țara noastră pot explora natura cu ajutorul bicicletelor electrice. 

Adrian Voican, director general Bibi Touring Touroperator: ”România e foarte interesantă pentru multe segmente de turism, atât pentru turismul de circuit: Vii România, n-ai fost niciodată și e normal că vrei să faci întâi au circuit cât mai larg, în 5-7 zile, să vezi București, Palatul Parlamentului, Sinaia, Brașov, Bran, vina, Maramureș, dacă poți, dacă nu, măcar să te întorci pe la Sighișoara, Curtea de Argeș. Unii optează și pentru o escapadă de o zi sau două în Delta Dunării. Dar există turism activ care crește foarte tare. Turismul de aventură, turismul cu e-bikes, cu biciclete electrice, în valuri, în podgorii, cu de gustări. Există turism gastronomic.” 

Florin Ionescu, expert în turism: ”Standul este foarte prezentabil. Se află în pavilionul opt. Imediat cum intri în pavilionul dedicat Europei apare standul, cum spuneam, cu o suprafață generoasă și cu un aspect nou, un aspect fresh. Sunt imagini atât statice prin postere, cât și dinamice cu leduri. Sunt prezentate mari filme de promovare cu diferite regiuni ale României.”

Turismul de sănătate, cel balnear, terapia cu aerosoli din saline, și chiar spațiile wellness se regăsesc în prezentările expozanților români. 

Ioana Podosu, Directorul Direcției Generale a Turismului, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: ”Prima zi a fost efectiv un exod de lume. Toate pavilioanele au fost pline. Noi, aici, la stand, am fost, poate exagerez cu acest cuvânt, dar am fost la un moment dat asaltați.”

170 de țări, prezente la târgul de turism de la Berlin

Târgul de turism, la care sunt prezente 170 de țări, este organizat în format business to business. Touroperatori, agenții de turism, instituții ale statelor, agenții de publicitate, patronate și multe alte categorii din industria turismului și afacerilor sunt prezente la evenimentul desfășurat între 5-7 martie. 

Ioana Podosu, Directorul Direcției Generale a Turismului, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: ”În cadrul standurilor principale pot să își stabilească o întâlnire și să aibă întâlniri aplicate, de afaceri cu parteneri de pe piața germană și de pe piața internațională.”

180.000 de euro costă prezența României la târgul internațional de turism de la Berlin. Costurile includ închirierea spațiului, taxele de participare, amenajarea standului și decorarea lui, dar și o parte din cheltuielile expozanților. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE