Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lista destinațiilor din România preferate de turiști, în 2023. Țara noastră a fost mai vizitată cu 10% mai mult, față de anul 2022

Cu 10% mai mulți turiști în România, în anul 2023, comparativ cu anul 2022, arată ultimele date de la Institutul Național de Statistică. Bucureștiul, Constanța și Brașovul sunt ocupantele primelor 3 locuri în lista destinațiilor preferate, atât de turiștii români, cât și de cei veniți din străinătate.

Experții în domeniu spun că românii sunt atrași să-și facă o parte din concediu în țară, datorită voucherelor de vacanță, dar promovarea destinațiilor turistice este insuficientă.

În Brașov un grup de turiști străini ascultă cu atenție informațiile ghidului despre Dracula, adică unul dintre cele mai populare personaje și un reper pentru majoritatea străinilor care vizitează țara noastră. De altfel, în topul celor mai vizitate orașe românești în 2023, atât de străini, cât și de români, Brașovul ocupă locul al treilea.

Peste 2,85 de milioane de turiști români și străini au vizitat și înnoptat anul trecut la Brașov.

Printre cele mai vizitate obiective turistice se numără muzeul de istorie din Piața Sfatului, dar și Biserica Neagră.

De la munte ne mutăm la mare. Peste cinci milioane de turiști au ales să înnopteze în Constanța, ceea ce a situat orașul pe locul întâi, în ceea ce privește destinațiile în care turiștii au plătit și pentru cazare. 

Ovidiu Oprea - reprezentant agenție turism: Ne-au ajutat foarte mult voucherele de vacanță. Noi am avut rezervări, aproximativ 25% din rezervările noastre au fost prin aceste vouchere. În România, anul trecut s-au emis aproape 2 milioane de vouchere și 90% au fost deja decontate. Pentru noi, cele mai bune luni din sezonul trecut au fost cele din iulie, august și septembrie.

Bucureștiul a rămas și în 2023 principala destinație turistică

Traian Bădulescu-consultant turism: Bucureștiul este capitala României, este și un hub, un nod turistic important și de transport în această zonă a Europei. Peste jumătate dintre turiștii străini care vin în România rămân cel puțin o noapte și în București, unde foarte mulți vin pe partea de afaceri, evenimente, congrese. Ce îmi pare rău este ca Bucureștiul nu are încă o organizație de promovare puternică cu care să se prezinte la târgurile internaționale.

Cei mai mulți turiști străini care au venit în România anul trecut provin din Germania, Italia și Israel. La punctele de frontieră au fost înregistrate în 2023 aproape 15 milioane de persoane. Mai multe cu aproximativ 17%, față de anul 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE