Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Numărul turiștilor în staţiunile de iarnă din Bulgaria, în creștere. Mulți vin din România, Turcia, Serbia și Grecia

Staţiunile de iarnă din Bulgaria au înregistrat luna trecută o creştere cu peste 4,5% a numărului de turişti, comparativ cu decembrie 2022, a anunţat ministrul Turismului, Zaritsa Dinkova, transmite Novinite.

Stațiunile de iarnă din Bulgaria au înregistrat, luna trecută, o creștere de peste 4,5% în ceea ce privește numărul de turiști. Asta comparativ cu decembrie 2022.

Rezultatele pozitive au fost prezentate de ministrul Turismului, Zaritsa Dinkova. Aceasta şi-a exprimat optimismul privind evoluţiile din turism pentru următoarele luni şi a atras atenţia asupra necesităţii pregătirii la timp a viitorului sezon de vară 2024.

Turcii au preferat, în acest sezon, stațiunile din Bulgaria

Creşterea înregistrată a fost determinată în special de avansul de aproape 22% al sosirilor turiștilor din Turcia. Un număr mare de turişti au venit și din ţările vecine, cum ar fi România, Macedonia de Nord, Serbia şi Grecia.

Turiștii străini din Spania şi Italia au preferat citybreak-urile de weekend în oraşele din Bulgaria.

Planul Bulgariei pentru creșterea turismului

Ministrul se va întâlni cu şefii din Ministerul Turismului pentru a aborda potenţialele dificultăţi din domeniu. Este luată în considerare şi implicarea oficialilor de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Mediului, scrie Agerpres.

În Varna, ministrul Turismului a prezentat un program pilot, menit să sprijine oraşele de la Marea Neagră, în cadrul a 21 de proiecte, acoperind 60% din valoarea lor totală cu un buget alocat de aproape 5 milioane de leva.

1,7 milioane de turiști străini, în acest sezon

Rumen Draganov, director în cadrul Institutului pentru Analize şi Evaluări în Turism (IAAT), estima că Bulgaria va înregistra peste 1,7 milioane de vizitatori străini în acest sezon de iarnă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE