Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Istanbulul, în topul destinațiilor de vacanță în 2022. Transplanturile de păr, principala „atracție” a orașului turcesc

Publicat de: Mirabela Vasile

Numărul de turiști care sosesc la Istanbul s-a dublat față de acum un an, recuperând timpul pierdut din cauza crizei cauzate de COVID.

Sosirile de străini din orașul Turciei - al treilea oraș ca mărime din Orientul Mijlociu - au depășit nivelurile de dinaintea pandemiei, într-o redresare mult așteptată pentru economia turcă.

Istanbulul, care a atras mereu turiști datorită culturii, artei și istoriei sale, s-a lovit acum de străini care vin din ce în ce mai mult pentru cumpărături, agrement și sănătate. A existat o scădere bruscă în 2020, dar numărul de vizitatori este acum mai mare decât era înainte de pandemie, în 2019.

Condus de turiști din Europa și SUA, numărul vizitatorilor străini din Istanbul a crescut cu aproape 115% în iunie, până la 1,47 milioane, potrivit datelor Direcției pentru Cultură și Turism din Istanbul.

Turiștii germani s-au aflat în fruntea listei în iunie cu 126.507 sosiri, urmați de 117.169 sosiri din Rusia, 99.115 din Iran, 96.604 din Statele Unite și 59.901 sosiri din Regatul Unit, arată datele, potrivit Euronews Travel.

Transplantul de păr este un factor major care influențează vizitele străinilor în Istanbul, cu peste 250.000 de oameni care călătoresc anual în Turcia pentru o schimbare de look.

Turcia este a patra cea mai populară destinație europeană în această vară, potrivit unui raport al Consiliului Mondial pentru Călătorii și Turism.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE