Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fără restricții de călătorie în Grecia. Românii pot merge în vacanță doar cu buletinul, fără certificat COVID

Publicat de: Claudiu Popa

Românii nu vor mai avea nevoie de dovada vaccinării și vor putea intra în Grecia doar cu actul de identitate. Mai mult, personalul de la vamă va fi suplimentat cu 50%, a precizat Vasilis Kikilias, ministrul grec al Turismului, într-un interviu acordat pentru Euronews România.

Tur-operatorii din România, toate organizațiile pe care le-am întâlnit ieri, mi-au dat câteva vești extraordinare pentru noi, grecii: anume că Grecia va fi destinația numărul unu pentru români, anul acesta.Practic, românii vor avea nevoie doar de cartea de identitate sau pașaport, pentru a călătorii în țara noastră. Acest lucru este foarte important, niciun fel de PCR, niciun fel de test rapid, fără pașapoarte digitale, doar un apetit bun și ești acolo. În plus, suntem foarte aproape de voi.”, a precizat ministrul grec al Turismului.

PPotrivit acestuia, turismul şi serviciile conexe reprezintă 25% din PIB-ul Greciei, iar în acest sezon Grecia așteaptă peste un milion de turişti din România.

„Văd mai multe zboruri către Grecia, mai mulți oameni care călătoresc, bineînțeles, un număr mai mare de turoperatori, văd mai multe destinații, de exemplu, Kefalonia este o nouă destinație pentru aeronavele românești. În plus, românii au început să iubească Lefkada. O nouă destinație este și insula Kos, o insulă superbă.”, a adăugat acesta.

Grecia nu va impune sancțiuni turistice asupra Rusiei

Ministrul grec al Turismului a declarat că Grecia nu va impune sancțiuni turistice asupra Rusiei, în ciuda contextului actual al războiului în plină desfășurare din Ucraina.

„Sancțiunile nu au nimic de-a face cu turismul. Sancțiunile au legătură cu niveluri mult mai înalte de decizie politică ale guvernelor sau poate ale premierilor, legat de drama războiului din Ucraina. Dar în Grecia e democrație în libertate, ceea ce înseamnă că e strâns legată de ideea de a călători, a unui spirit liber care vrea să se bucure, să trăiască câteva zile, dincolo de război, fără problemele de zi cu zi.”, a precizat Vasilis Kikilias.

Grecia, venituri importante din turism în 2021

Grecia a avut, anul trecut, venituri de 10,6 miliarde de euro din turism, dublu față de estimări. Ca urmare, autoritățile elene au decis prelungirea sezonului estival până în septembrie-octombrie, aşa cum va fi şi în acest an, potrivit Agerpres.

La mijlocul lunii trecute, Grecia a anunţat că restricţiile pandemice, precum purtarea măştilor în spaţii interioare şi certificatele COVID-19, vor fi ridicate pe toată perioada turistică estivală, autorităţile urmând să ia în considerare reintroducerea lor în septembrie.

Astfel, de la 1 mai și până pe data de 31 august, nu va mai fi necesară prezentarea certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19 sau cel care face dovada trecerii prin boală, pentru accesul în spații interioare sau deschise, cum ar fi terasele sau restaurantele.

Totdată, autoritățile elene au mai luat în considerare, la acea dată, și ridicarea cerinței de prezentare a certificatului digital al UE privind COVID pentru a intra în această ţară.
În plus, purtarea măştilor în spaţii interioare nu va mai fi obligatorie de la 1 iunie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE