Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noua Zeelandă îi întâmpină înapoi pe turiști, pe măsură ce regulile pandemiei s-au relaxat

Noua Zeelandă a întâmpinat luni turiști din SUA, Canada, Marea Britanie, Japonia și alte peste 50 de țări pentru prima dată în mai bine de doi ani, după ce a renunțat la majoritatea restricțiilor rămase la frontieră din cauza pandemiei.

Relaxarea treptată a restricțiilor

Răspândirea omicronului și vaccinările a peste 80% din populația de 5 milioane a Noii Zeelande a determinat relaxarea treptată a restricțiilor. Noua Zeelandă s-a redeschis pentru turiștii din Australia în urmă cu trei săptămâni și luni în aproximativ 60 de țări cu scutire de viză, inclusiv o mare parte din Europa.

Prim-ministrul Jacinda Ardern a declarat reporterilor de la Wellington că noii sosiți vor stimula și mai mult economia Noii Zeelande. Majoritatea turiștilor din India, China și alte țări fără derogare încă nu au voie să intre. Turiștii vor trebui să fie vaccinați și să se testeze pentru virus după sosire.

Pe Aeroportul Auckland, zborurile care aduc turiști au început să aterizeze de dimineața devreme, venind direct din locuri precum Los Angeles, San Francisco, Kuala Lumpur și Singapore.

Turismul din Noua Zeelandă

Țara este renumită pentru peisajele sale uluitoare și pentru ofertele de turism de aventură, cum ar fi bungee jumping și schi. Înainte de răspândirea COVID-19, peste 3 milioane de turiști au vizitat în fiecare an, reprezentând 20% din veniturile externe ale Noii Zeelande și mai mult de 5% din economia totală.

Dar turismul internațional s-a oprit cu totul la începutul anului 2020, după ce Noua Zeelandă a impus unele dintre cele mai dure restricții la frontieră din lume. Regulile de frontieră au rămas în vigoare, deoarece guvernul a urmat la început o strategie de eliminare și apoi a încercat să controleze în mod strict răspândirea virusului.

Redeschiderea frontierei va contribui la stimularea turismului înaintea viitorului sezon de schi din Noua Zeelandă. Însă adevăratul test al revenirii industriei turismului va veni în decembrie, când începe sezonul de vară de vârf în națiunea din emisfera sudică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE