Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Italia și Grecia relaxează restricțiile înainte de sezonul turistic

Italia și Grecia au relaxat unele restricții legate de COVID-19 înainte de sezonul de vârf al turismului în Europa. În lumina ridicării restricțiilor, oficialii din domeniul sănătății publice au cerut prudență, deoarece virusul continuă să circule.

Ridicarea restricțiilor: revenirea la normalitate

Autoritatea de aviație civilă din Grecia a anunțat duminică, 1 mai, că va ridica restricțiile COVID-19 pentru zborurile interne și internaționale. Singura măsură rămasă pentru prevenirea răspândirii virusului va fi purtarea măștii de protecție la sosiri în aeroport și în zonele de așteptare, precum și pe parcursul zborurilor de către pasageri și personal. Pasagerilor li s-a cerut anterior să dovedească vaccinarea sau să prezinte un rezultat negativ al testului.

Obligativitatea prezentării certificatului verde în Grecia pentru a desfășura anumite acțiuni va fi ridicată în perioada 1 mai – 31 august. De asemenea, au fost ridicate și restricțiile privind numărul de persoane în spațiile interioare. Măștile rămân obligatorii în spațiile închise și în mijloacele de transport, iar experții recomandă utilizarea lor în aer liber în spații aglomerate.

În Italia nu va mai fi necesar certificatul verde pentru a intra la o mare parte din restaurante, cinematografe și alte locații. Persoanele care vizitează Italia nu vor mai completa formularul de localizare a pasagerilor.

De asemenea, Italia și-a redus unele cerințe privind obligativitatea purtării măștilor de protecție în interior, deși acestea vor fi în continuare necesare în transportul public și în cinematografe. De asemenea, acestea vor continua să fie necesare pentru angajații și vizitatorii instituțiilor de îngrijire a sănătății și a persoanelor în vârstă.

În Europa, turismul a reînceput să prindă contur

În weekendul de Paște, turismul în Franța a atins aproape niveluri pre-pandemie. În Paris și Riveria franceză – două dintre cele mai populare regiuni ale Franței – au fost cu 20% mai mulți turiști față de 2019 în perioada 15-18 aprilie, a declarat miercuri Jean-François Rial, președintele Oficiului de Turism din Paris (OTCP).

De asemenea, hotelurile din Paris au atins capacitatea de 82%, iar Turnul Eiffel a înregistrat și 22.000 de vizitatori pe zi, foarte aproape de capacitatea sa maximă. OTCP a spus că „această dinamică ar trebui să continue”, estimând că numărul de vizitatori va depăși „nivelurile pre-pandemie” mai târziu în cursul anului.

Franța este cea mai importantă destinație turistică din lume de peste 30 de ani. În 2019, 90 de milioane de turiști internaționali au vizitat Franța, turismul reprezentând 8% din PIB-ul țării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE