Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un nou trend în rândul turiștilor. Românii preferă muntele și stațiunile balneoclimaterice

Publicat de: Euronews

Românii și-au schimbat obiceiurile când vine vorba de vacanțe. Cel puțin asta am văzut în ultimele cifre date publicității de către INS, pentru luna iunie. Litoralul nu a mai fost destinația preferată. Cei mai mulți dintre români au preferat muntele sau stațiunile balneoclimaterice.

Luna august este cea care poate salva acest sezon estival. Sunt foarte mulți turiști la malul Mării Negre, iar hotelierii spun că este cel mai bun weekend din acest sezon estival, pentru că în stațiuni se mai găsesc cu greu camere libere.

Ofertele last-minute sunt foarte puține. Prețurile încep de la 236 de lei la un hotel de două stele, în stațiunea Eforie și ajung la 400 de lei la un hotel de trei stele. La recepție prețurile sunt cu 30% mai mari.

Luna concediilor a adus pe litoral a adus un număr mare de turiști. 110.000 de turiști sunt cazați în unitățile clasificate, însă numărul poate fi mai mare cu câteva zeci de mii, deoarece turiștii se mai cazează și la rude sau la apartamente care nu sunt înregistrare oficial.

Turiștii nu au mai optat pentru concedii la mare

Turiștii români nu au mai ales litoralul, în prima lună de vară. Tendința s-a păstrat și în luna iulie. În Mamaia, hotelierii și experții în turism au spus că vânzările au scăzut cu 20%, în luna iulie. Aceștia se așteptau ca acest an, neafectat de pandemie sau de restricții de călătorie, să aducă mulți turiști pe litoral.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE