Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum împachetezi eficient bagajul de mână, dacă pleci o săptămână. Sfaturile specialiștilor

Poveștile despre cozile nesfârșite și bagajele pierdute pe aeroporturi din această vară au speriat turiștii care vor să călătorească cu avionul.

Călătorii care au doar bagaj de mână pot evita cozile generate de lăsarea bagajelor la cală făcând check-in online și trecând direct la securitate. În plus, dacă zborul este anulat, este mult mai ușor pentru compania aeriană să vă transfere direct pe altul, dacă nu trebuie mai întâi să vă găsească bagajul undeva în sistemul aeroportuar, potrivit Euronews.

Ce tip de bagaj de mână este cel mai potrivit pentru vacanță?

Există doi factori cheie de luat în considerare atunci când vine vorba de a decide ce tip de geantă să iei.

În primul rând trebuie să te ghidezi în fucție de companie aeriană cu care călătorești. Companiile aeriene cu buget redus, cum ar fi easyJet și Ryanair , vă oferă acum doar echivalentul unei genți de mână sau un rucsac mic ca standard. (40 x 20 x 25 cm pentru Ryanair și 45 x 36 x 20 cm pentru easyJet.).

Dacă vrei un rucsac mai mare va trebui să plătești în plus. Dar dacă mergi pentru o săptămână sau mai mult, probabil că merită să scoți câțiva euro în plus. Al doilea lucru de luat în considerare este unde mergi și ce tip de vacanță este.

Dacă vacanța ta este într-un oraș cu multe scări sau cu drumuri pietruite evită trolerele cu rotițe.

În alte circumstanțe, un troler cu roți este o alegere clasică de bagaj de mână și ceva pe care probabil îl deții deja.

Folosiți cutii de ambalare

O modalitate excelentă de a-ți ține geanta organizată și de a nu transforma în haos totul atunci când scotocești după un anumit articol este să investești în niște cutiii de ambalare.

Poți opta pentru Snugpak Pakbox care vine în dimensiuni de 1, 2, 4 și 6 litri.

Pakbox-ul de 4 litri are dimensiunea perfectă pentru a se potrivi cu toate hainele de seară, dar și pentru cele de a vizita orașul. Poți opta pentru o tehnică de împachetare laterală (după Marie Kondo), dar, pentru faptul că aceste cutii nu sunt deosebit de adânci, cea mai bună metodă e să îți rulezi hainele.

Opțiunea de 2L este perfectă pentru lenjerie intimă, pijamale și alte articole delicate.

După ce te-ai hotărât ce haine vrei să iei cu tine, alege-ți ca cea mai voluminoasă ținută să o porți în avion. Sunt șanse ca acest lucru să implice purtarea adidașilor, deoarece șlapii necesită mult mai puțin spațiu. Ca bonus suplimentar, te vei simți mult mai confortabil.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE