Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum să eviți cozile din aeroporturi. Sfaturi utile făcute de experții din turism

Sezonul călătoriilor a fost umbrit de haosul de pe aeroporturi prezent în ultimele luni, lăsând pasagerii destul anxioși și confuzi. Mii de oameni s-au luptat cu cozi de până la trei ore la aeroport, cu întârzieri și mii de anulări în multe destinații europene.

Aeroporturile și companiile aeriene se confruntă cu o lipsă de personal, obligându-le pe cele din urmă să reducă numărul de zboruri programate. Angajații din aviație resimt și ei impactul lipsei de personal, iar acum mulți amenință cu proteste din cauza condițiilor proaste de muncă, a salariului și a siguranței locului de muncă. 

Acum, având în vedere că angajații de la mai multe companii aeriene și aeroporturi europene urmează să ia parte la acțiuni de protest și există puține soluții la problemele invocate, haosul va continua în sezonul aglomerat de vară. 

Când ar trebui să ajung la aeroport?

Expertul în călătorii din Marea Britanie, Simon Calder, a declarat pentru Good Morning Britain de la ITV că problemele aeroportului au fost agravate de pasagerii nerăbdători care au venit cu câteva ore devreme pentru zborurile lor.

„Sună absolut nebunesc, dar foarte multe dintre aceste cozi sunt generate de oameni care, spre exemplu, au un zbor la ora 10 dimineața și apar în aeroport la ora 5 dimineața”, a spus el. 

Acest lucru înseamnă că pasagerii care sosesc în intervalul de timp specificat de compania lor aeriană sunt acum prinși în cozi care se măresec cu pasageri care au sosit prea devreme pentru zborurile lor.

Aeroportul din Manchester a lansat o campanie pentru clienți, care îi îndeamnă pe pasageri să sosească cu trei ore înainte de zborul lor - și nu mai devreme. 

Directorul general interimar al aeroportului, Ian Costigan, a adăugat: 

„Aeroportul le cere pasagerilor să nu vină mai devreme, deoarece nu vor putea face check-in la companiile lor aeriene, ceea ce ar putea cauza așteptări inutile în terminale”.

Majoritatea aeroporturilor cred astfel că rândurile create la zona de securitate se vor micșora pe măsură ce vor veni noi angajați care vor reduce presiunile de personal, în următoarele câteva luni. 

Ce poți împacheta în bagajul de mână pentru a trece ușor de zona de securitate?

De când a început hosul pe aeroporturi, reprezentanții instituției au rugat pasagerii care nu au zburat de multă vreme să se refamiliarizeze cu regulile de securitate.

Aeroportul din Manchester, în special, a fost criticat pentru reglementările sale stricte de scanare de securitate, deoarece cozile de pasageri erau interminabile.

Reglementările aeroportuare europene prevăd că pasagerii trebuie să se asigure că toate lichidele, gelurile și pastele din bagajul de mână au sub 100 ml și sunt ambalate într-o pungă transparentă, resigilabilă pentru a trece prin scanerele de securitate ale aeroportului.

De asemenea, buzunarele trebuie să fie golite, iar aparatele electrice mari trebuie scoase din bagajul de mână și puse într-o tavă.

Unele aeroporturi insistă, de asemenea, ca pasagerii să scoată curelele și bocancii, așa că, acolo unde este posibil, merită să le împachetați în bagajele de cală, mai degrabă decât să le purtați pe parcursul zborului.

Tăvile respinse pot adăuga, în medie, 12 minute suplimentare procesului de securitate al unei persoane, care, atunci când sunt înmulțite cu miile de pasageri care zboară”, a spus Costigan.

Dacă doriți să evitați aceste probleme, cel mai bine este să vă asigurați că ați respectat toate aceste cerințe înainte de a vă pune articolele în tava pentru securitate. 

Care este cea mai aglomerată perioadă pentru zboruri într-un aeroport?

Este o concepție greșită că zborul de dimineață este o modalitate bună de a evita cele mai mari cozi de la aeroport.

De fapt, cele mai mari cozi de pe aeroporturile Manchester, Birmingham și Leeds Bradford sunt raportate la primele ore - între orele 4 și 7.

Un purtător de cuvânt al aeroportului Leeds Bradford din Yorkshire, vorbind cu Leeds Live , a  spus că cele mai lungi cozi de securitate au fost semnalate în timpul orelor de vârf, de la 4:00 la 8:00 și de la 13:00 la 16:00.

De obicei, aeroporturile înregistrează, de asemenea, un trafic de pasageri crescut între zilele de vineri și luni. Acest lucru se datorează călătoriilor de weekend și tiparelor de navetă.

Deci, dacă doriți să rezervați un zbor în curând, călătoria la prânz, în timpul săptămânii ar putea fi cea mai bună alegere.



ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE