Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vacanțe mai ieftine la târgul de turism. Peste 170 de companii își prezintă ofertele, reducerile ajung și până la 70%

Turcia, Grecia și Bulgaria sunt, în continuare, printre cele mai căutate destinații pentru concediile din vară ale românilor. Și Spania apare însă tot mai des printre favorite. În aceste zile are loc Târgul de Turism din Capitală, unde operatorii vin cu cele mai bune oferte și cu reduceri care ajung și până la 70%. Specialiștii în turism spun că această perioada este cea mai potrivită pentru a rezerva vacanțe pentru vară. Prețurile sunt mai mici, iar oferta e variată. De exemplu, un sejur de șapte zile în Grecia, la un hotel de trei stele, pornește de la 375 de euro de persoană. 

Daria si Valentin au făcut un drum de la Constanța până în Capitală pentru a găsi cea mai bună ofertă pentru vacanța lor în Turcia la Târgul de Turism. Au un buget generos și spun că au găsit deja câteva oferte pe gustul lor.  

În cadrul târgului agențiile de turism vin cu oferte speciale, au reduceri de la 30 la 70%. Chiar și așa, de la an la an prețurile pentru sejururi cresc. 

Cristian Zahade, director comercial al unei agențiii de turism: ”De la an la an se înregistrează în funcție de destinație anumite scumpiri. Avantajul este că achiziționând un pachet în această perioadă beneficiezi de niște reduceri substanțiale care fac mai mult decât sa compenseze acele creșteri. Este un interes tot mai pronunțat pentru rezervările din timp. La sfârșitul lui ianuarie ne-am bucurat de cifre record, având în vedere termenul de early-booking până pe 31 ianuarie." 

Cât plătesc românii pentru o vacanță în Turcia sau Grecia

Pentru un sejur de șapte zile în Turcia sau Grecia, la un hotel de trei stele, prețurile de pornire oscilează între 320 și  400 de euro, în funcție de perioada aleasă. Dacă turiștii aleg lunile iulie, august, prețurile se dublează luând în considerare că este vârf de sezon.  

Marius Berca, manager operațional al unei agenții de turism: "Pentru Turcia pachetele pleacă de la 375€ și depinde de lunile pentru care își achiziționează pachetele și ajunge undeva la 750-800€ în plin sezon la un hotel de cinci stele cu all inclusive. Pentru cine vrea să meargă, de exemplu în Grecia pachetele pleacă pentru Creta șapte nopți de cazare, un hotel de trei stele cu mic dejun inclus, pleacă undeva de la 375€ de persoana și aici se asigură asistență turistică în limba română."

Totodată sunt români interesați și de ofertele pentru vacanțele exotice. 

Targul de turism se desfășoară la Romexpo în perioada 15-18 februarie. Sunt prezente peste 170 de companii. Cei care își doresc să facă rezervarea deja pentru vacanța de vară sunt așteptați aici în programul 10-18 pâna duminică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE