Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

China oferă mai multor țări europene ”pașaportul fără viză”. Țara asiatică vrea să stimuleze turismul

China va permite în curând intrarea fără vize pentru cetățenii din cinci țări europene și din Malaezia. Anunțul a fost făcut vineri, în timp ce țara încearcă să încurajeze mai mulți oameni să o viziteze pentru afaceri și turism.

Începând cu 1 decembrie, cetățenii din Franța, Germania, Italia, Olanda, Spania, Olanda, Spania și Malaezia vor putea intra în China pentru o perioadă de până la 15 zile fără viză. Programul de testare va fi în vigoare timp de un an.

Scopul este "de a facilita dezvoltarea de înaltă calitate a schimburilor de personal chinez și străin și deschiderea la nivel înalt către lumea exterioară", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Mao Ning, în cadrul unei ședințe zilnice.

Călătoriile internaționale în China nu și-au revenit încă

Măsurile stricte ale Chinei împotriva pandemiei, care au inclus carantina obligatorie pentru toate persoanele care sosesc în China, au descurajat multe persoane să viziteze țara timp de aproape trei ani. Restricțiile au fost ridicate la începutul acestui an, dar călătoriile internaționale nu au revenit încă la nivelul de dinaintea pandemiei.

Anterior, China a permis cetățenilor din Brunei, Japonia și Singapore să intre fără viză, dar a suspendat această măsură după izbucnirea epidemiei COVID-19. În iulie, China a reluat intrarea fără viză pentru Brunei și Singapore, dar nu a făcut acest lucru pentru Japonia.

În primele șase luni ale anului, China a înregistrat 8,4 milioane de intrări și ieșiri ale străinilor, potrivit statisticilor privind imigrația. Această cifră se compară cu 977 de milioane pentru tot anul 2019, ultimul an înainte de pandemie.

Guvernul a căutat investiții străine pentru a ajuta la stimularea unei economii în scădere, iar unii oameni de afaceri au venit pentru târguri și întâlniri comerciale, inclusiv Elon Musk de la Tesla și Tim Cook de la Apple. Turiștii străini sunt încă o apariție rară în comparație cu perioada de dinaintea pandemiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE