Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

China relaxează restricțiile drastice anti-COVID după valul de proteste din marile orașe

China intră într-o „nouă etapă” în gestionarea pandemiei COVID-19, a anunțat un oficial de rang înalt de la Beijing, responsabil cu implementarea măsurilor draconice de combatere a răspândirii virusului SARS-COV-2. Guvernul chinez își schimbă astfel abordare după valul de proteste față de politica „zero COVID”, scrie The Guardian.

Vicepremierul chinez Sun Chunlan a făcut aceste afirmații miercuri în urma unei întâlniri cu oficiali din domeniul sanitar, arată publicația chineză Xinhau. Anunțul demnitarului chinez vine în contextul în care în mai multe regiuni, inclusiv în Shanghai, au fost eliminate măsurile de carantinare, în pofida numărului mare de infectări.

„Pe fondul scăderii patogenității variantei Omicron, a creșterii ratei de vaccinare și a acumulării în de experiență privind controlul și prevenirea focarelor de infecție, limitarea pandemiei în China se intră într-o nouă etapă (...)", ar fi declarat Sun, conform sursei citate.

În discuțiile purtate cu oficiali din domeniul sănătății, vicepremierul chinez a sugerat „îmbunătățirea” măsurilor actuale, dând de înțeles că autoritățile de la Beijing vor avea o „abordare mai umană” în ceea ce privește combaterea epidemiei.

Potrivit The Guardian, vicepremierul chinez Sun Chunlan nu a făcut referire la „politica dinamică zero COVID”, ci, în schimb, a vorbit despre campania de vaccinare și implementarea altor măsuri.

În ultimele zile, oficialii chinezi au început să relaxeze restricțiile, în condițiile în care varianta COVID este una blândă. Presa chineză de stat a început să publice mesaje prin care cetățenii sunt sfătuiți să nu intre în panică din cauza tulpinii Omicron.

Schimbarea de abordare a Chinei are loc pe fondul anunțării unei campanii de vaccinare destinate persoanelor în vârstă. Peste 90% din populația Chinei a primit cel puțin două doze de vaccin, dar rata de vaccinare scade brusc în rândul persoanelor de peste 80 de ani.

China a raportat miercuri 36,061 de cazuri de COVID, în scădere față de marți când au fost înregistrate 37.828 de infecții.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE