Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gamerii luptă pentru educația digitală: Comunitatea pasionaților de gaming a oferit mai multor copii dispozitive IT

Zeci de copii din București au primit în dar dispozitive IT care să îi ajute să aibă rezultate mai bune la școala. Inițiativa aparține comunității pasionaților de jocuri video.

Pe lângă cadourile primite, cei mici au avut ocazia să se joace cu unii dintre cei mai iubiți streameri de gaming și creatori de conținut ai momentului.

40 de copii s-au bucurat de cadouri

Râsete și chicoteli au fost auzite din spatele calculatoarelor performante dintr-un local destinat pasionaților de gaming. Este vorba de 40 de copii care s-au bucurat de jocuri video, mâncare și cadouri.

Alexandru: De mic îmi doream, de la vârsta de 7 ani, să-mi deschid și un canal de youtube, să îmi fac acolo abonați, să mă aprecieze lumea și să ajung cel mai mare gamer.

Yasmina: Este o experiență unică. Acasă am un laptop, am o tastatură, un mouse și mi-aș dori să îmi iau pe viitor un calculator și un scaun de gaming.

Rihana: Frumos, e foarte frumos. Îmi place și aș vrea să mai vin pe aici.

Comunitatea pasionaților de jocuri video dorește să contrazică stereotipurile legate de gameri. Ei vor să demonstreze că se implică activ în societate și că această meserie nu este doar o pierdere de vreme.

Casa Bună este un ONG care facilitează accesul la educație al copiilor din familii marginalizate

Tudor Dăescu, organizator Gaming Marathon: În decembrie, în fiecare an, căutăm o cauză și de câțiva ani suntem alături de Casa Bună, vrem să ajutăm acești copii să aibă acces la educația digitală.

Casa Bună este un ONG care facilitează accesul la educație al copiilor din familii marginalizate. Asociația recompensează rezultatele bune la învățătură cu dispozitive IT pentru participarea activă la cât mai multe cursuri și pentru obținerea notelor bune la școală.

Victor Pavlovschi, reprezentant Casa Bună: Misiunea noastră principală este educația, să le oferim niște unelte pe care ei să le poată folosi în viață, să se ajute și ei singuri ulterior.

Gannicus și-a donat câștigul de la un maraton de gaming pentru cei 40 de copii.

Gamerii și-au donat câștigurile

Gannicus, gamer: Donația asta înseamnă să ajut niște copii care chiar au nevoie. Cu siguranță bănuții aceștia ar putea să-i ajute, bineînțeles, în lucrurile pe care ei și le doresc. Mi s-ar părea o chestie foarte wow să influențez prin simple gesturi de genul acesta, să influențez ca cineva să ajungă într-o zi mai mare decât mine.

Gannicus nu este singurul care a ales să-și doneze câștigurile. Întreaga comunitate de streameri și gameri s-a mobilizat pentru a dona dispozitive și bani către Casa Bună.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE