Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gabriela Firea, despre candidatura lui Cîrstoiu: ”Situația lui, tranșată într-o ședință a coaliției”

Gabriela Firea, președintele PSD București, a declarat că situația candidatului susținut de PSD și PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, va fi discutată într-o întâlnire a coaliției în acest weekend sau la începutul săptămânii viitoare.

Firea a spus că subiectul va fi abordat în cadrul ședinței coaliției de guvernare, care va avea loc după întoarcerea premierului în țară.

Ea a subliniat că nu poate specula în legătură cu o posibilă retragere a candidaturii lui Cîrstoiu înainte ca liderii coaliției să discute despre acest lucru.

Firea neagă să că echipele de campanie nu vor să strângă semnături pentru el

În privința organizării unei conferințe de presă în care Cătălin Cîrstoiu să răspundă la acuzațiile aduse, Firea a afirmat că acest lucru va fi anunțat de echipa de campanie a lui Cîrstoiu.

"Acest lucru îl va anunţa domnul doctor Cîrstoiu, pentru că domnia sa s-a angajat în faţa liderilor coaliţiei că va organiza în aceste zile o conferinţă de presă, în care va aduce lămuririle necesare. Staff-ul domniei sale de campanie probabil că va anunţa jurnaliştii din domeniul politic şi veţi fi cu toţii invitaţi", a afirmat ea.

Gabriela Firea a negat informațiile conform cărora echipele de campanie nu ar mai dori să strângă semnături pentru Cătălin Cîrstoiu, menționând că acestea continuă activitatea de strângere de semnături în toate sectoarele Capitalei.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că primul pas pe care trebuie să îl facă Cătălin Cîrstoiu este să susțină o conferință de presă în care să răspundă la toate acuzațiile care i se aduc.

Calendarul alegerilor din România în 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Calendarul alegerilor din România în 2024 a fost stabilit de coaliția PSD-PNL.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE