Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Efectul "Taylor Swift, după o zi la meci": A venit la stadion, au crescut vânzările de tricouri cu numărul presupusului iubit, Travis Kelce

Cântăreața Taylor Swift a fost prezentă, în weeekend, la partida celor de la Kanas City Chiefs, din NFL. Artista și jucătorul Travis Kelce ar avea o relație. Efectul prezenței sale pe stadion s-a resimțit, peste noapte, în zona de marketing a clubului.

Tricourile cu numele lui Kelce, vânzări cu 400% mai mari

Cântăreața i-a încurajat pe campionii de la Chiefs îmbrăcată într-o jachetă roșie și albă - în culorile echipei, adică. A stat, într-una dintre lojele destinate VIP-urilor, alături de Donna Kelce, mama jucătorului care i-ar fi iubit, discutând și râzând pe tot parcursul meciului de pe stadionul Arrowhead, din Kansas City.

Prezența-surpriză a cântăreței la meciul de duminică a adus o creștere neașteptată a vânzărilor tricoului lui Travis Kelce, potrivit retailerului sportiv Fanatics, relatează CNN Business.

"Ieri (n.r. duminică), Travis Kelce a fost unul dintre cei mai bine vânduți cinci jucători din NFL și a înregistrat o creștere de aproape 400% a vânzărilor în întreaga rețea de site-uri Fanatics, inclusiv NFLShop.com", a declarat un purtător de cuvânt al Fanatics, partenerul oficial de comerț electronic al NFL.

Iar asta în condițiile în care Travis Kelce nu este un no name în NFL, ci unul dintre cei mai populari jucători. Categoric, cel mai cunoscut, de la campionii Chiefs, după fundașul-superstar Patrick Mahomes. Potrivit nbcsports.com, tricoul lui Kelce este al cincilea, în clasamentul celor mai bine vândute din NFL.

Apariția publică a artistei vine după săptămâni de speculații - de către diverși prezentatori din NFL - că între ea și Kelce ar exista o apropiere. Cei doi nu au confirmat public nicio legătură romantică, dar au fot văzuți împreună după meci.

Taylor Swift, iubitul și albumul

Artista este cunoscută pentru relațiile cu numeroase celebrități, deseori transformate în albume de succes. Există, de altfel, și o memă, în care, sub o fotografie cu Taylor și un bărbat stau scrise următoarele: Taylor și viitorul ei album.

Pe scurt, relația cu cântărețul Joe Jonas a inspirat piese precum "Last Kiss" și "Forever & Always", în timp ce povestea de iubire pe care a împărtășit-o cu actorul Jake Gyllenhaal a dat naștere mai multor melodii de pe albumul "Red". Cântecul "All Too Well"a apărut și într-o variantă video sub forma unui scurt-metraj, în care este detaliată relația.

Printre alte celebrități cu care Taylor Swift a avut relații se numără Harry Styles, Taylor Lautner și Calvin Harris.

Superstarul pop a devenit un gigant cultural și financiar în anul 2023. Albumul ei "Midnights", lansat la sfârșitul anului 2022, a fost cel mai bine vândut album al anului, cu 1,8 milioane de exemplare. Cel mai recent album Taylor Swift, "Speak Now (Taylor's Version)", a debutat în iulie pe locul 1. Taylor Swift este singura artistă în viață care are patru albume în top 10 Billboard în același timp, de la Herb Alpert în 1966, potrivit The Harvard Gazette.

Turneul mondial "Eras" al artistei, care numără 131 de evenimente și care în prezent umple stadioanele din SUA, urmând să fie completat cu prestații în Europa, este pe cale să devină turneul de concerte cu cele mai mari încasări din toate timpurile: 1,4 miliarde de dolari, la final, în 2024.

Analiștii estimează că turneul va avea, de asemenea, un impact economic total de 5 miliarde de dolari asupra orașelor-gazdă.

Alexandra Gold, cercetător clinic în psihologie la MGH și Harvard Medical School, a explicat pentru The Harvard Gazette că există o puternică legătură socială și emoțională pe care oamenii o simt cu artista.

"Chiar dacă există aspecte ale ei care poate nu par foarte ușor de identificat - este o celebritate și trăiește o viață foarte diferită de cea a fanilor ei - ceea ce cântă - conținutul liric, precum și emoțiile care stau la baza conținutului liric - sunt foarte ușor de identificat pentru o mulțime de oameni. Există ceva care este foarte comun cu experiența umană" a argumentat cercetătoarea.

Cântecele artistei, studiate la facultăți din SUA și Europa

Mai multe universități din SUA, dar și din Europa au introdus cursuri inspirate de operele artistei.

Universitatea Texas din Austin (UTA) a adăugat la unitățile sale de literatură o unitate intitulată "Cartea de cântece a lui Taylor Swift". Unitatea va analiza versurile artistei alături de scrieri și poezii ale marilor personalități ale limbii engleze, printre care Wyatt, Coleridge, Keats, Dickenson și Plath.

De asemenea, la Institutul Clive Davis al Universității din New York a fost lansat deja anul trecut un curs inspirat de Taylor Swift, iar Universitatea Stanford a introdus un nou curs intitulat "The Last Great American Songwriter": Storytelling with Taylor Swift Through the Eras' la începutul acestui an.

O universitate belgiană lansează ceea ce se crede a fi primul curs de literatură inspirat de Taylor Swift din Europa. Cursul opțional de la Universitatea din Ghent va evidenția temele, stilurile și tehnicile unor scriitori literari istorici celebri din perspectiva superstarului pop american.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE