Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O universitate din Belgia va lansa un curs de literatură inspirat de Taylor Swift

O universitate belgiană lansează ceea ce se crede a fi primul curs de literatură inspirat de Taylor Swift din Europa. Cursul opțional de la Universitatea din Ghent va evidenția temele, stilurile și tehnicile unor scriitori literari istorici celebri din perspectiva superstarului pop american, potrivit Euronews Culture.

"Literature (Taylor's Version)"

Întrucât multe dintre cântecele artistei de 33 de ani sunt inspirate din literatură - atât din punct de vedere liric, cât și tematic - lecturi clasice precum "Romeo și Julieta", "Jane Eyre" și "Aventurile lui Alice în Țara Minunilor" vor fi studiate prin prisma versurilor cântăreței.

De exemplu, piesa "Wonderland" compară situația dificilă a doi îndrăgostiți cu faptul că au luat "un viraj greșit și am căzut în gaura iepurelui" - cu referire la cartea de referință a lui Lewis Carroll.

Autori precum Robert Frost, Emily Dickinson și Margaret Atwood vor fi, de asemenea, studiați, iar cântecele lui Swift vor fi folosite ca punct de plecare în discuții.

Cursul, care va fi predat de profesoara britanică Elly McCausland, urmează să înceapă în toamnă și se numește "Literature (Taylor's Version)" - o referire la albumele reînregistrate ale artistei, pentru a avea drepturi totale asupra melodiilor sale) - și va fi adăugat la Masteratul de Limbă și Literatură.

Versurile artistei au mai fost studiate în universități

McCausland a insistat asupra faptului că "obiectivul principal este literatura", iar cursul va fi fundamentat în mediul academic, mai degrabă decât în crearea unui fan club.

Profesoara a adăugat că în "Marele Război" al lui Swift a văzut paralele cu modul în care Sylvia Plath a scris despre război și bătălie pentru a arăta durerea pe care o simțea în poemul său "Daddy".

"Vreau să le arăt studenților mei cât de distractivă poate fi literatura engleză istorică", a declarat ea pentru Het Laatste Nieuws.

Nu este prima dată când artista a fost inclusă în programa academică. La Institutul Clive Davis al Universității din New York a fost lansat deja anul trecut un curs inspirat de Taylor Swift, Universitatea din Texas a adăugat o unitate de analiză a versurilor artistei alături de poezii ale unor mari compozitori precum John Keats și Sylvia Plath, iar Universitatea Stanford a introdus un nou curs intitulat "The Last Great American Songwriter": Storytelling with Taylor Swift Through the Eras' la începutul acestui an.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE