Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fanii cântăreţei Taylor Swift au provocat mini-seisme la două concerte din SUA

"Shake it off", spune Taylor Swift într-una dintre melodiile ei. Iar fanii ei s-au conformat.

Vedeta pop a susţinut două concerte la Seattle pe 22 şi 23 iulie, în cadrul turneului "Eras". După aceste spectacole, la care 72.000 de spectatori au dansat şi au cântat, s-a înregistrat o activitate seismică neobişnuită: cutremure cu magnitudinea 2,3, relatează tca/dpa, citate de Agerpres.

Jackie Caplan-Auerbach, profesoară de geologie la Universitatea Western Washington, a observat o activitate seismică anormală în cele două seri.

"Am analizat datele din ambele seri ale concertului şi mi-am dat seama rapid că dispunerea semnalelor era aceeaşi", a declarat ea presei americane, explicând că această activitate seismică a fost într-adevăr consecinţa concertelor lui Taylor Swift.

"Dacă le suprapun, sunt aproape identice", a adăugat ea.

Înainte de admiratorii lui Taylor Swift, pământul din Seattle a mai fost zguduit de entuziasmul fanilor fotbalului american.

În 2011, susţinătorii echipei Seattle Seahawks au reacţionat atât de tare în timpul unui meci încât au provocat o activitate seismică similară. Însă aşa-numiţii "Swifties" au doborât toate recordurile. Tremurul provocat de ei a fost de două ori mai mare, a spus Jackie Caplan-Auerbach.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE