Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De ce aruncă fanii cu obiecte pe scenă, în timpul concertelor. Mai mulți artiști încep să condamne ferm gestul

În ultima perioadă au avut loc mai multe accidente în timpul concertelor. Fanii au aruncat cu diverse obiecte în artiști, în unele situații rănindu-i grav. Subiectul a declanșat discuții mai ample despre modul în care ar trebui să se comporte oamenii la concerte. Totuși, ce îi determină pe fani să facă acest lucru?

În urmă cu câteva săptămâni, vedeta pop Bebe Rexha a fost rănită și transportată la spital după ce a fost lovită de un telefon în timp ce cânta. Bărbatul acuzat de incident a declarat că s-a gândit că "ar fi amuzant", potrivit Euronews Albania.

Cântăreața a postat pe contul ei de TikTok un videoclip în care arată rana provocată de lovitură și cântă ”Sunt bine, mă simt bine” / ”I'm good, yeah, I'm feelin' alright”, un vers din melodia ei ”I'm Good”.

Harry Styles a fost lovit în ochi cu o bomboană la un concert în noiembrie, iar la concertul său din Cardiff, din 21 iunie, acesta a fost lovit în față cu un buchet de flori.

Cântăreața Pink a întâmpinat și ea un moment mai puțin obișnuit în timpul spectacolului său de săptămâna trecută. O personă din public a aruncat cu cenușă umană pe scenă. Aceasta a spus că nu știe cum să reacționeze.

@dailymail “I don’t know how I feel about this” 🤯 #fyp #pink #hydepark #shocking #momsashes ♬ original sound - Daily Mail

Cântăreața Ava Max, celebră pentru hit-ul ”Sweet but Psycho”, a fost pălmuită pe scenă.

VEZI GALERIA
3 imagini

Sursa foto: Profimedia

O personă din public a aruncat o brățară către cântăreața country Kelsea Ballerini săptămâna trecută, lovind-o peste față.

Mai mulți artiști au criticat acțiunile fanilor

Incidentul de la concertul artistei Kelsea Ballerini l-a determinat pe cântărețul Charlie Puth să se adreseze fanilor într-o postare pe contul său de Twitter.

"Această tendință de a arunca cu lucruri în artiști în timp ce aceștia sunt pe scenă trebuie să ia sfârșit. (Bebe, Ava, și acum Kelsea Ballerini...) Este atât de lipsit de respect și foarte periculos. Vă rog doar să vă bucurați de muzică, vă implor...", a scris Charlie Puth.

"Ați observat cum oamenii cam uită de eticheta spectacolelor în acest moment? Oamenii aruncă cu prostii pe scenă, i-ați văzut?", a spus cântăreața Adele, potrivit The Guardian. "Vă provoc. Te provoc să arunci cu ceva în mine și te omor".

Explicațiile specialiștilor

Atunci de ce unii fani plătesc bani pentru a merge să vadă muzicieni, doar pentru a începe să arunce cu lucruri în ei? Specialiștii spun că fanii văd în aceste gesturi o apropiere față de artiști.

Dr. Lucy Bennett, lector la Universitatea din Cardiff, a explicat pentru BBC că oamenii fac astfel de gesturi pentru a fi observați de artiști: "Dacă te afli în același spațiu fizic cu ei și arunci ceva, atunci vei fi observat". Ea spune că acțiunea colectivă a fanilor poate crea un sentiment de "apartenență" în cadrul comunității lor și le permite "să-și exprime identitatea".

Potrivit lui Lucy Bennett, unii fani iau problema în propriile mâini pentru a "asigura un comportament corect în timpul concertelor". "Am văzut, recent, ghiduri de etichetă la concerte create de fanii lui Taylor Swift. Poate că vom vedea mai multe eforturi din partea fanilor înșiși pentru a se asigura că artiștii sunt mai respectați și protejați în timp ce cântă."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE