Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO: Cum s-a văzut eclipsa totală de Lună din 8 noiembrie

A doua eclipsă totală de Lună din acest an a avut loc marți. Eclipsa a fost vizibilă în toată America de Nord în orele de dinainte de răsărit și în Asia, Australia și restul Pacificului după apusul soarelui.

În plus, Uranus va fi vizibil la doar un deget de lățime deasupra lunii, semănând cu o stea strălucitoare, relatează Associated Press.

Știrea inițiială:

Eclipsa va dura aproape o oră și jumătate - de la 5:16 a.m. la 6:41 a.m. EST (12:16 - 13:41, ora României) - interval în care Pământul va trece direct între Lună și Soare.

Cunoscută sub numele de Lună sângerie, aceasta va avea un aspect portocaliu-roșiatic de la lumina apusurilor și răsăriturilor de soare de pe Pământ. La apogeul eclipsei, Luna se va afla la o distanță de 390.653 de kilometri, potrivit oamenilor de știință de la NASA. Binoclurile și telescoapele vor îmbunătăți vizionarea, cu condiția ca cerul să fie senin.

În America de Sud eclipsa de Lună de marți va fi vizibilă doar dacă vremea va permite acest lucru.

Eclipsa totală de Lună de marți este a doua din acest an; prima a avut loc în luna mai. Următoarea va avea loc abia în 2025. Între timp, vor fi disponibile o mulțime de eclipse lunare parțiale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE