Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum folosește Armata israeliană inteligența artificială pentru a depista și lovi țintele Hamas

Direcția de Informații Militare a Forțelor de Apărare Israeliene a identificat aproape 1.200 de noi ținte ale grupării Hamas din Fâșia Gaza cu ajutorul inteligenței artificiale și a instrumentelor de automatizare, în cadrul ofensivei terestre declanșate săptămâna trecută, relatează publicația Times of Israel.

Reprezentanții Forțelor de apărare israeliene (IDF) au precizat că sute de militari lucrează pentru a produce noi ținte ”pe scară largă”.

Un oficial de rang înalt din serviciul de informații al Armatei a precizat că ”în război, inamicul are un comportament diferit și își creează noi oportunități”.

Potrivit IDF, Direcția de Informații Militare folosește inteligența artificială și instrumente de automatizare pentru ”a identifica ținte rapid și precis”.

Ofițerul de rang înalt a mai precizat că noua tehnologie este utilizată prima oară pentru a furniza militarilor israelieni care acționează în Fâșia Gaza informații actualizate despre țintele grupării Hamas.

Până în prezent, IDF susține că a lovit peste 12.000 de ținte în Fâșia Gaza.

David Maxim, un fost militar în armata Israelului, care a luptat peste 20 de ani în Gaza și în Liban, a explicat, pentru Euronews România, cum intervin luptătorii israelieni în regiune, astfel încât să evite pe cât posibil rănirea civililor.

"Armata israeliană folosește metode foarte avansate tehnologic, Vorbim de drone care zboară în tunel, de roboței care se duc înaintea soldaților, vorbim de sistemul enorm de informații și contrainformații.

Deci oamenii știu că va veni atacul, există flyere care sunt aruncate din aer, există alarme, sms-uri care vin automat în Gaza sau în zona care urmează să fie bombardată. Până și sistemul de telefonie din Gaza e tot grație Israelului”, a afirmat David Maxim, la Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE