Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum arată tabăra de refugiați din Gaza bombardată de Israel

Războiul dintre Israel și gruparea Hamas a ajuns în ziua 27, iar pagubele produse în Fâșia Gaza sunt uriașe, mai ales după bombardamentele din ultimele zile. Un atac al armatei israeliene a distrus complet tabăra de refugiați Jabalia, iar Hamas a susținut că au existat 400 de victime.

A doua zi, gruparea a rectificat informația și a precizat că sunt 195 de decese, 777 de răniți, iar 120 de persoane sunt date dispărute, conform Reuters. Cifra nu a fost verificată și confirmată în mod independent.

Forțele de apărare israeliene au vizat un comandant de rang înalt al Hamas, Ibrahim Biari, pe care l-au ucis, alături de zeci de conducători ai grupării. Miercuri, Israelul a anunțat lichidarea unui alt comandant de rang înalt, dar și distrugerea unei părți din "infrastructura teroristă aflată în, sub și din jurul infrastructurii civile".

Imaginile dezastrului după atacul israelian asupra taberei de refugiați Jabala

După acel atac, tabăra Jabalia a fost distrusă complet, iar imaginile de la fața locului spun totul despre amploarea loviturii.

VEZI GALERIA
8 imagini
  • Ministerul Sănătății din Gaza susține că, de la începutul ostilităților, în Fâșia Gaza au fost uciși 8.796 de palestinieni, dintre care 3.648 sunt copii.

Israelul își menține poziția de a "distruge Hamasul"

Și armata Israelului a avut pierderi mari în ultimele zile, conform unui comunicat oficial, care precizează că numărul soldaților uciși a ajuns la 17, începând de pe 27 octombrie, atunci când Israelul a început operațiunea terestră în Gaza.

În contextul acestor lovituri ale armatei israeliene, există din ce în ce mai multe îngrijorări la nivel internațional privind posibilitatea ca victimele colaterale rezultate să poată fi considerate crime de război. Chiar și Organizația pentru Drepturile Omului a postat un comunicat în care își exprimă temerea că atacurile israeliene pot fi "disproporționate și pot conduce la crime de război".

Au fost evacuați deja mulți ostatici, iar miercuri au ieșit din Gaza cel puțin 320 de cetățeni străini, prin Rafah, punctul de trecere a frontierei cu Egipt.

Israelul își menține poziția de a "distruge Hamasul", așa cum a anunțat chiar premierul Benjamin Netanyahu imediat după atacul acestei grupări, care a avut loc pe 7 octombrie și care a ucis peste 1.400 de israelieni, majoritatea civili. Astfel, armata IDF a întreprins mai multe atacuri aeriene, de pe mare și de pe uscat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE