Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ziarul Libertatea va găzdui, vineri, ultimul număr al Gazetei Sporturilor

Decizie a jurnaliștilor de la Libertatea și Gazeta Sporturilor. Ediția de vineri a ziarului generalist va găzdui ultimul număr tipărit al publicației de sport. Gazeta Sporturilor, ultimul ziar de sport rămas pe piață, a anunțat marți, 1 noiembrie, că ediția tipărită a publicației se închide, în urma deciziei luate de Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al GSP.

”Redacțiile Libertatea și GSP au decis ca mâine, vineri, 3 noiembrie, ziarul Libertatea să publice și știrile de actualitate, dar să ofere și spațiu pentru istoria Gazetei Sporturilor.”, este anunțul publicat pe site-urile Libertatea și GSP.

De ce a fost închisă ediția tipărită a Gazetei Sporturilor

Gazeta Sporturilor urma să împlinească, în anul 2024, un secol de existență neîntreruptă. Ringier Sports Media Group a explicat că decizia de închidere a ziarului a fost luată din cauza ”declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediția tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum și a creșterii prețurilor la hârtie și la serviciile de tipar”.

Eforturile companiei urmează să se concentreze pe dezvoltarea zonei de digital, GSP.ro.

Odată cu închiderea ziarului, RSMG a anunțat că vor fi desființate nouă posturi, inclusiv cel al coordonatorului editorial al publicației, Cătălin Tolontan, care de la 1 noiembrie se ocupă numai de coordonarea publicației Libertatea.

Anunțul făcut de RSMG vine la o lună după ce fostul redactor-șef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Țepelin, a părăsit compania, după o decizie a patronilor elvețieni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE