Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gazeta Sporturilor, ultimul ziar de sport rămas pe piață, anunță că închide ediția tipărită, la decizia companiei care deține publicația

Gazeta Sporturilor închide ediția tipărită. Miercuri, 1 noiembrie 2023, a fost ultima zi de apariție a ziarului. Gazeta Sporturilor era ultima publicație de sport din România care avea și ediție tipărită, iar în 2024 ziarul ar fi împlinit 100 de ani de existență neîntreruptă.

Potrivit anunțului făcut de Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor și GSP.ro, odată cu închiderea ediției tipărite au fost desființate nouă posturi, inclusiv cel de coordonator editorial al publicației, deținut de Cătălin Tolontan. Acesta urmează ca de la 1 noiembrie să se concentreze numai pe Libertatea, potrivit aceluiași anunț, publicat și de gsp.ro.

Ringier Sports Media Group a explicat că decizia de închidere a ziarului a fost luată din cauza ”declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediția tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum și a creșterii prețurilor la hârtie și la serviciile de tipar”.

Eforturile companiei urmează să se concentreze pe dezvoltarea zonei de digital, GSP.ro. ”Gazeta Sporturilor mizează pe digital: brand-ul GSP renunţă la ediţia tipărită şi semnează un acord cu SNTV, cel mai important furnizor de conţinut video în materie de sport, pentru o nouă etapa, exclusiv digitală - era GSP.ro”, a anunțat RSMG.

De cealaltă parte, redacția GSP spune, în articolul publicat în ediția online, că angajații publicației au aflat de închiderea ziarului chiar pe 1 noiembrie, fără să știe dinainte că miercuri a fost ultima zi de apariție a ediției tipărite.

Redactorul-șef al GSP a părăsit compania în luna octombrie

Anunțul făcut de RSMG vine la o lună după ce fostul redactor-șef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Țepelin, a părăsit compania, după o decizie a patronilor elvețieni.

După aflarea veștii, peste 70 de jurnaliști de la Libertatea și Gazeta Sporturilor au semnat o scrisoare-protest față de decizia patronatului de a-l da afară pe redactorul șef al GSP, Cătălin Țepelin. În documentul intitulat ”Ne opunem”, semnatarii acuză presiuni făcute în legătură cu clienți de publicitate, în acest caz firme de jocuri de noroc.

”Redacțiile Gazeta Sporturilor și Libertatea din România informează publicul: după ce am refuzat cererile unor manageri din conducerea grupului de presă Ringier de a arăta în avans articolele despre firmele de jocuri de noroc care sunt clienți de publicitate, Ringier a cerut luni, 2 octombrie, plecarea redactorului-șef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Țepelin. Ne opunem”, se arată în scrisoare.

În replică, Robin Lingg, preşedintele Consiliului de Administraţie al Gazetei Sporturilor şi Libertatea Ringier Sports Media Group (RSMG) spune că a apreciay activitatea lui Ţepelin și spune că ”a fost forţa motrice din spatele transformării digitale a Gazeta Sporturilor”.

”Cătălin Ţepelin, în calitate de redactor-şef, a fost forţa motrice din spatele transformării digitale a Gazeta Sporturilor. Ne luăm rămas bun de la el cu recunoştinţă şi cu cele mai bune urări. Sunt entuziasmat să văd cum Gazeta Sporturilor îşi susţine şi îşi extinde poziţia de lider în presa sportivă din România”, a spus Robin Lingg, preşedintele Consiliului de Administraţie al RSMG.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE