Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

"Operațiunea Marvel". De Halloween, niște polițiști deghizați au arestat traficanți de droguri

Poliția națională din Peru a profitat de sărbătorile de Halloween pentru a-și deghiza patru agenți, în vederea efectuării mai multor arestări. Patru polițiști s-au costumat în personaje din franciza Avengers, a celor de la Marvel: Spider Man, Captain America, Thor și Black Widow.

"Supereroii" se prefăceau că promovează un concert de Halloween, după cum a declarat poliția într-un comunicat. Aceștia au descins în locuințe dintr-un cartier rău famat din capitala Lima, unde în mod normal, ar fi fost dificil ca forțele de ordine să pătrundă. Ei știau că acolo se ascundeau traficanți de droguri.

Operațiunea s-a desfășurat pe străzile din San Juan de Lurigancho, una dintre cele mai periculoase zone din capitală.

Polițiști din Peru, deghizați de Halloween

Când au pătruns într-o casă, aceștia au spart o ușă metalică și au primit imediat întăriri din partea a zece polițiști, care au reușit să aresteze trei bărbați și o femeie, despre care știau că sunt traficanți de droguri și pe care i-au condus la secția de poliție. Inițial, traficanții au crezut că este o glumă. Operațiunea a fost numită "Marvel".

"În acea clădire, o întreagă familie era dedicată comercializării drogurilor. Acestea urmau să fie vândute într-un parc din apropiere", a declarat colonelul David Villanueva, citat de AFP.

Din acea casă au fost ridicate 3.250 de pachete mici de cocaină, 287 de saci de cocaină și 127 de pachete de marijuana. În Peru, un kg de pastă de cocaină se vinde cu aproximativ 380 de dolari, în timp ce un kilogram de clorhidrat de cocaină, cea mai pură formă, se vinde cu aproximativ 1.000 de dolari, conform poliției.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE