Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cazul lui Dorian Popa, vloggerul care ar fi consumat substanțe interzise. Europol: S-ar putea ca medicii să fie influențați de statutul financiar al influencerului

Dan Saltelechi, vicepreședinte al Sindicatului Europol, a declarat, la Euronews România, că există riscul ca medicii care ar urma să analizeze probele biologice în cazul lui Dorian Popa să fie ”sub o formă sau alta influențați de statutul financiar al influencerului” care a rămas fără permis după ce ar fi fost depistat sub influența substanțelor interzise.

În direct la Euronews România, Dan Saltelechi a precizat că ”Ilfovul este un județ cu diverse influențe”, amintind că la nivelul Serviciului Rutier Ilfov ”există la acest moment un număr de aproximativ șase dosare penale în care sunt cercetate persoane cu diferite calități socio-profesionale”

”Vorbim de medici, de cadre militare care înlesneau dobândirea unor permise de conducere, respectiv înmatricularea unor autovehicule prin punerea la dispoziție a unor documente false.

Tocmai de aceea am spus că Ilfovul este un județ cu diverse influențe și de aceea am evidențiat faptul că s-ar putea ca medicii, în momentul în care vor analiza probele biologice, să fie sub o formă sau alta influențați de statutul financiar al influencerului în cauză”, a afirmat vicepreședintele Sindicatului Europol, la Euronews România.

Vicepreședinte Europol: ”Trist este că astfel de persoane riscă să devină exemple negative pentru fanii lor”

”Trist este că astfel de persoane riscă să devină exemple negative pentru fanii lor și ar trebui să aibă o mai mare responsabilitate și scuza efectivă cum că a inhalat fumul de la țigări ce conțineau efectiv canabis nu poate să țină în cadrul dosarului penal pentru că toți conducătorii auto trebuie să fie responsabili înainte de a se urca la volan”, a mai precizat Dan Saltelechi.

”Vorbim despre persoane care nu se consideră asemănători muritorilor de rând”

Categoric că există aceste riscuri pentru că până la urmă vorbim despre persoane care au standarde de viață extrem de ridicate și nu se consideră asemănători «muritorilor de rând».. Vor să epateze și să eludeze prevederile legale, astfel încât să poată să influențeze sub o formă sau alta atât deciziile polițiștilor, deciziile medicilor și de ce nu ale magistraților”, a adăugat el.

Invazie a drogurilor în România. Europol: ”Poliția face față cu foarte mare dificultate în combaterea acestei mode”

”Aceste substanțe au invadat efectiv piața românească. Din punct de vedere al resursei umane, Poliția Română prin structura de Crimă Organizată face față cu foarte mare dificultate în combaterea acestei mode în rândul tinerilor.

Avem de-a face cu foarte multe droguri care intră în țara noastră și ar trebui să ne axăm foarte mult pe atragerea de personal în aceste structuri de-o importanță covârșitoare”, a mai spus Saltelechi.

Mai puține aparate DrugTest după tragedia de la 2 Mai

”Constatăm o intensificare a acțiunilor în acest sens, însă dacă ar fi să ne raportăm la numărul de aparate drug test existente la acest moment nu constatăm îmbunătățiri.

Vorbim despre astfel de aparate care înregistrează defecțiuni și sunt trimise la reparat, automat când toată această perioadă numărul acestor dispozitive este în scădere până se realizează mentenanța.

Ar trebui să investească mult mai mult reprezentanții Ministerului (de Interne) și de ce nu factorii politici să acorde o atenție deosebită structurilor de poliție din cadrul IGPR, pentru că polițiștii fac aceste activități în folosul comunității și pentru siguranța cetățeanului.

Mai este mult până când vom reuși efectiv să scoatem din circulație astfel de comportamente și să fie diminuat consumul de droguri, respectiv conducerea autovehiculelor pe drumurile publice sub influența unor astfel de substanțe”, a concluzionat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE