Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Colegiul Medicilor, apel la CNAS pentru rezolvarea disfuncţionalităţilor din sistemul SIUI: ”Afectează grav activitatea în toate sectoarele medicale”

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti face un apel ferm către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru rezolvarea cu rapiditate a disfuncţionalităţilor din sistemul SIUI.

Problemele sistemului perturbă activitatea în toate sectoarele medicale, cu impact direct asupra pacienţilor.

Scrisoare către CNAS

"Ştim că noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost numit de puţin timp în funcţie, dar lansăm acest apel, mai ales având în vedere că actualul preşedinte al CNAS, doamna dr. Valeria Herdea, este medic de familie, deci înţelege cu atât mai bine problemele cu care se confruntă colegii săi.

O rugăm pe doamna preşedinte a CNAS să întreprindă acţiuni concrete pentru rezolvarea situaţiei şi, eventual, să se realizeze o comunicare din partea Casei către comunitatea medicală în legătură cu problematica SIUI şi cu soluţiile posibile pe termen scurt, mediu şi lung pentru îmbunătăţirea activităţii medicale în contextul sistemului SIUI", a declarat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, într-un comunicat transmis sâmbătă Agerpres.

Colegiul Medicilor din București reiterează importanța identificării soluţiilor pentru a asigura funcţionarea continuă a sistemului printr-o activitate de mentenanţă adecvată.

Șefa CMMB susține este necesar să fie stabilit un termen clar pentru implementarea unei noi versiuni a acestui sistem, care să fie pus la dispoziţia comunităţii medicale şi care să răspundă nevoilor acesteia.

"Am citit despre medici care încearcă să utilizeze sistemul, validând date în timpul lor liber, adesea în timpul serii sau al nopţii, când interacţiunile în sistem sunt mai puţine. Această abordare demonstrează dedicarea lor faţă de pacienţi, faţă de actul medical şi evidenţiază necesitatea unei soluţii imediate pentru problemele cu care se confruntă", a subliniat preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE