Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Alexei Navalnîi, liderul opoziției ruse, a murit în închisoare. Anunțul, făcut de penitenciarul unde era încarcerat

  • Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, a murit.
  • Anunțul a fost făcut vineri de serviciul penitenciar din regiunea Yamalo-Nenets, unde Navalnîi își ispășea pedeapsa.
  • Instituția a precizat că a fost chemat personalul medical, dar că echipajul nu a putut să-l resusciteze.

Află mai multe informații despre moartea lui Alexei Navalnîi, liderul opoziției ruse.

Purtătorul de cuvânt al BOR reacționează după ce Grecia votează în favoarea căsătoriilor între persoanele de același sex. ”A votat și legalizat nefirescul”

  • Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat că Parlamentul Greciei a ”legalizat nefirescul” după ce a votat în favoarea căsătoriilor între persoane de același sex, iar decizia nu a fost luată de ”comunitatea creștină”, ci de ”politicienii influențați de zgomotoasele nuclee ideologice care i-au impresionat mai mult decât adevărul însuși”.
  • Reprezentantul BOR a criticat inclusiv presa că a publicat un ”titlu supra-realist” despre faptul că Grecia devine ”prima ţară ortodoxă care legalizează căsătoria între persoane de acelaşi sex”.
  • Reprezentantul Patriarhiei Române a reacționat după ce Grecia a devenit prima țară Ortodoxă care votează în favoarea căsătoriilor între persoanele de același sex.

Află de ce reprezentantul BOR critică decizia Greciei de a vota în favoarea căsătoriilor între persoanele de același sex.

Filmul evenimentelor. Cum a ajuns Alexei Navalnîi cel mai aprig opozant al lui Vladimir Putin și care a fost elementul declanșator

  • Cel mai fervent oponent al lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, a murit în închisoare, vineri, 16 februarie, după cum precizează autoritățile ruse.
  • Cu toate că varianta oficială este că Navalnîi a murit subit, informațiile nu pot fi verificate și în mod independent.
  • Navalnîi era cel mai înverșunat disident rus care contesta regimul lui Putin și era o voce vehementă în lupta anticorupție.

Citește cum a ajuns Alexei Navalnîi cel mai aprig opozant al lui Vladimir Putin.

A treia rundă de negocieri nu e cu noroc. PSD si PNL nu au ajuns nici azi la un acord legat de comasarea alegerilor

Află când ar putea decide PSD și PNL comasarea alegerilor.

Palatul Victoria intră în reabilitare în 2025. Marcel Ciolacu: Activitatea Guvernului se va muta la Palatul Parlamentului

  • Palatul Victoria, locul în care își desfășoară activitatea membrii Guvernului, va intra în reabilitare de anul viitor.
  • Anunțul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu înaintea ședinței de guvern.
  • Reabilitarea se va face integral din fonduri europene. Construcția Palatului Victoria a început în 1937 și a fost finalizată în 1944.

Vezi unde își va desfășura activitatea Guvernul cât timp Palatul Victoria se află în reabilitare

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE