Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Te iubesc din ce în ce mai mult”, îi spunea Alexei Navalnîi soției lui, de Valentine's Day. Cum a început povestea lor de dragoste

Printre ultimele mesaje ale liderului rus Alexei Navalnîi este o declarație de dragoste adresată soției sale, Iulia. „Te iubesc din ce în ce mai mult” îi transmitea el chiar de Valentine's Day, cu doar două zile înainte ca autoritățile ruse să anunțe moartea sa.

Navalnîi, către soția lui: „Iubito, te iubesc din ce în ce mai mult”

„Iubito, totul e ca într-un cântec cu tine: între noi sunt orașe, luminile pistelor de decolare, furtuni de zăpadă albastră și mii de kilometri. Dar simt că ești aproape în fiecare secundă și te iubesc din ce în ce mai mult”.

Este unul dintre ultimele mesaje publicate de Alexei Navalnîi pe rețeaua socială X. Declarația de dragoste adresată soției sale, Iulia Navalnaya, era făcută chiar de Valentine’s Day, cu două zile înainte să fie anunțată moartea lui.

De-a lungul ultimilor ani, soția opozantului rus s-a dovedit a fi o luptătoare. Mulți au supranumit-o adevărata Primă Doamnă a Rusiei.

Cei doi s-au cunoscut în vacanța de vară, în 1998, într-o stațiune din Turcia. Pe vremea aceea, Alexei Navalnîi era doar un tânăr avocat. A simțit imediat că este aleasa inimii sale, povestea Iulia Navalnaya. Doi ani mai târziu, se căsătoreau. Cuplul are doi copii, Daria, de 22 de ani, și Zahar, în vârstă de 14 ani.

În august 2020, când Alexei Navalnîi a fost victima tentativei de otrăvire, cei doi sărbătoreau 20 de ani de mariaj. Zile întregi, Iulia nu a știut dacă soțul său este viu sau mort, refuzându-i-se accesul la spitalul din Omsk. A fost apoi alături de el, când a fost transferat la o clinică din Germania.

„M-ai salvat”, spunea atunci Navalnîi.

După luni de tratament, cei doi au decis să se întoarcă la Moscova, unde opozantul era arestat. Era începutul sfârșitului pentru disidentul rus. Rămâne emblematic momentul în care Navalnîi este condamnat. Din boxa acuzaților, își privește soția zâmbind și schițează semnul inimii.

Au trecut de atunci ani de zile, în care Iulia Navalnîia a încercat să păstreze vie speranța.

„Fii puternic, iubitul meu. Visez la ziua în care vei fi liber și țara noastră va fi liberă”. Era încurajarea transmisă de Iulia, cu un an în urmă, când documentarul dedicat vieții opozantului lui Putin primea premiul Oscar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE