Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mama lui Alexei Navalnîi și-a văzut fiul cu câteva zile înainte să afle de moartea sa: Nu vreau niciun fel de mesaje de condoleanțe

Mama opozantului rus Alexei Navalnîi a declarat că fiul ei ”trăia, era sănătos și bucuros” în momentul în care l-a vizitat luni în penitenciar, potrivit publicației ruse Novaya Gazeta, citată de agenția Reuters.

Lyudmila Navalnîia a publicat un mesaj pe pagina de Facebook, după ce a aflat că fiul ei, Alexei Navalnîi, a murit în închisoare.

”Nu vreau niciun fel de mesaje de condoleanțe. L-am văzut în închisoare pe 12 (februarie), la o întâlnire. Era viu, sănătos și bucuros”, a declarat mama lui Alexei Navalnîi, potrivit sursei citate.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că preşedintele rus Vladimir Putin ar trebui să fie "tras la răspundere pentru crimele sale". Declarația vine după anunțul morții lui Alexei Navalnîi.

"Este evident pentru mine că (Aleksei Navalnîi) a fost ucis ca alţii mii care au fost torturaţi până la moarte din cauza unei singure persoane, Putin, căreia nu-i pasă cine va muri atâta timp cât îşi menţine poziţia", a declarat Zelenski la o conferinţă de presă comună cu cancelarul Olaf Scholz la Berlin.

Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, a murit. Anunțul a fost făcut vineri de serviciul penitenciar din regiunea Yamalo-Nenets, unde Navalnîi își ispășea pedeapsa, potrivit Reuters.

Instituția a precizat că a fost chemat personalul medical, dar că echipajul nu a putut să-l resusciteze pe Navalnîi. Acesta a precizat că motivul decesului este în curs de stabilire.

"Pe 16 februarie a anului, în colonia corecțională nr. 3, condamnatul Navalnîi A.A. după o plimbare s-a simțit rău, pierzându-și aproape imediat cunoștința. Imediat au sosit lucrătorii medicali ai instituției, a fost chemată o brigadă de ambulanță.

Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, care nu au dat rezultate pozitive. Medicii de pe ambulanță au declarat decesul condamnatului. Cauzele decesului sunt în curs de stabilire", se arată în comunicat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE