Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Autorităţile ar putea declara epidemie de gripă în România

  • Autorităţile din România ar putea declara, joi, epidemie de gripă.
  • Decizia va fi luată astăzi în funcţie de ultimele date de la Institutul Naţional de Sănătate Publică în privinţa îmbolnăvirilor.
  • Medicii infecționiști susțin că ar trebui ca mâine să fie declarată epidemie de gripă din cauza numărului foarte mare de cazuri înregistrate în ultima perioadă.

Citește mai multe despre posibilitatea declarării unei epidemii de gripă în România.

Oficial OMS: Populația din Fâșia Gaza moare de foame. Această catastrofă se poate agrava

  • Populația din Fâșia Gaza ”moare de foame”, iar frigul și lipsa de adăposturi reprezintă ”condiţiile perfecte pentru o epidemie masivă în rândul copiilor”, a avertizat miercuri un oficial de rang înalt din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
  • ”Este o populaţie care moare de foame. Este o populaţie care este împinsă pe marginea prăpastiei', a declarat Michael Ryan, directorul programului de urgenţe sanitare al OMS.
  • Directorul din cadrul OMS a mai precizat că ajutorul umanitar intră ”cu picătura” în Fâșia Gaza, enclava asediată de Israel, ca urmare a atacului lansat de gruparea Hamas de la 7 octombrie.

Citește mai multe despre îngrijorările OMS în legătură cu situația din Gaza.

Tusea convulsivă provoacă decese în Serbia. Patru bebeluși au murit, iar zeci de bolnavi sunt în spitale

  • Tusea convulsivă, boală respiratorie contagioasă, a cauzat decesul a patru bebeluși în Serbia. Un altul este ajutat artificial să respire, iar zeci de bolnavi sunt internați în spitale, scrie Euronews Serbia.
  • Bebelușii care se îmbolnăvesc de tuse convulsivă au dificultăți de respirație, iar boala poate fi severă, chiar fatală, în cazul sugarilor sub un an.
  • De la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut și până acum, patru nou-născuți au murit la Institutul pentru Protecția Sănătății Mamei şi Copilului din Belgrad, a declarat medicul Vladislav Vukomanovia pentru RTS, postul public de radio și televiziune al Serbiei.

Citește mai multe despre decesul celor patru bebeluși din Serbia.

Putin susține că avionul rusesc cu prizonieri ucraineni a fost doborât de o rachetă Patriot

  • Avionul militar de transport Iliuşin Il-76 care s-a prăbușit săptămâna trecută în regiunea rusă Belgorod și care avea la bord prizonieri ucraineni a fost doborât cu ajutorul unui sistem american Patriot al sistemului de apărare antiaeriană al Ucrainei, a declarat președintele rus Vladimir Putin.
  • Liderul de la Kremlin susține că acesta este concluzia la care au ajuns specialiștii ruși care investighează accidentul aviatic.
  • ”Avionul a fost doborât, acest lucru a fost stabilit cu certitudine, de un sistem Patriot american" din care au fost lansate două rachete antiaeriene dinspre "teritoriul controlat de forţele ucrainene”, a anunțat Vladimir Putin .

Citește mai multe despre declarațiile făcute de Vladimir Putin în legătură cu avionul rusesc cu prizonieri ucraineni.

Jens Stoltenberg: ”Nu cred că un nou mandat a lui Donald Trump va pune în pericol apartenența Statelor Unite la NATO”

  • Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că nu crede că un nou mandat de  președinte la Casa Albă a lui Donald Trump va pune în pericol apartenența Statelor Unite la NATO.
  • Potrivit Reuters, declarația lui Stoltenberg survine pe fundalul temerilor exprimate de mass-media occidentale că o realegere a lui Trump ca președinte American ar slăbi solidaritatea în interiorul Alianței Nord-Atlantice.
  • „Cred că Statele Unite vor continua să fie un aliat ferm al NATO, indiferent de rezultatul alegerilor prezidențiale americane, pentru că este în interesul Statelor Unite”, a spus Stoltenberg.

Citește mai multe despre declarațiile lui Jens Stoltenberg.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE